Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- SİLİVRİ CEZAEVİ'NDE HAREKETLİLİK (2)Haber-Kamera: Ersan SAN - İstanbul DHASilivri Cezaevi'ne iftfaiye ve polis ekipleri sevkedildi.

29.11.2016 13:25

1- SİLİVRİ CEZAEVİ'NDE HAREKETLİLİK (2)

Haber-Kamera: Ersan SAN - İstanbul DHA

Silivri Cezaevi'ne iftfaiye ve polis ekipleri sevkedildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir yangın ihbarının değerlendirildiğini belirtirken cezaevine ekip çıkaran Silivri İtfaiye Birimi yetkilileri de durumun normal olduğunu ihbar üzerine sevk yapıldığını,ekiplerin dönüşe geçtiğini söylediler. Silivri Cezaevi önünde de şu an durumun normal olduğu görüldü.

Görüntü Dökümü:

---------

Silivri Cezaevi'nden görüntü

======================

2- ERDOĞAN: İSRAİL CUMHURBAŞKANI'NA DA BU HUSUSU AÇIKÇA İFADE ETTİM (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Yakın dönemde ezan konusunda yaşanan tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum. Bu yönde Parlamentoda karar alınması bir yana böyle bir tartışmanın varlığı bile akıl ve vicdan dışıdır

" Bölgemizin yeni gerilimlere, provokasyonlara değil, barışa katkı sunacak hamlelere ihtiyacı var"

"Önceki gün ülkesindeki yangınların söndürülmesi için yaptığımız yardımlara teşekkür etmek üzere şahsımı arayan İsrail Cumhurbaşkanı'na da bu hususu açıkça ifade ettim"

"İsrail parlamentosunun aklıselim ile hareket edeceğine inanıyorum. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrıyı engellemeniz sıkıntılara neden olacaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak bu meselenin de yakın takipçisi olamaya devam edeceğiz"

Haber: Özgür ALTUNCU - Hakim TORUN Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wow Otel'de "Parlamentolararası Kudüs Platformu Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempozyumu"nda konuştu.

"BEN FİLİSTİN MESELESİNİN BM GÜVENLİK KONSEYİ İÇİN BİR TURNASOL KAĞIDI İŞLEVİ GÖRDÜĞÜNE İNANIYORUM"

BM Güvenlik Konseyi'nin Filistin'e ilişkin aldığı kararlara değinen Erdoğan, "Bölgede yaşanan pek çok gerilimin temelinde Filistin meselesinin buradaki hak gaspının yaşandığı aşikardır alınan BM kararları, maalesef bu haksız durumu gidermeye yetmedi. Çünkü hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunun geçerli olduğu mevcut küresel sistemde bu kararların hiçbiri uygulanamıyor. Ben Filistin meselesinin BM Güvenlik Konseyi için bir turnasol kağıdı işlevi gördüğüne inanıyorum. Filistin gibi hayati bir konuda yıllardır aldığı kararları hayata geçirmekten aciz bir kurumun günümüz meselelerine çözüm bulma ihtimali yoktur. Bunu beklemeyiniz. Bu durum, Müslümanlar nezdinde uluslararası sisteme ve kuruluşlara karşı büyük bir güven kaybı oluşturdu. Bu güven sorunu, DEAŞ gibi sapkın akımlara istismar zemini sunuyor. Ortadoğu'nun kalbindeki bu yara tedavi edilmeden bölgenin huzur ve süküna kavuşması düşünülemez. Gerek İsrail yönetimi gerekse uluslararası kamuoyu işgali durduracak adımlar atmak yerine gerilimi tırmandıracak politikalara yöneliyor. Bizim beklentimiz, bırakın Filistinlilere baskı yapılmasını tarihi olarak kendilerine ait toprakların iadesi için gereken adımların derhal atılmasıdır" diye konuştu.

"EZAN BİR ÇAĞRIDIR. BU ÇAĞRIYI ENGELLEMENİZ SIKINTILARA NEDEN OLACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın dönemde ezan konusunda yaşanan tartışmaları son derece tehlikeli buluyorum. Bu yönde Parlamentoda karar alınması bir yana böyle bir tartışmanın varlığı bile akıl ve vicdan dışıdır. Ötekileştirmeyi derinleştirecek din ve inanç hürriyetini ayaklar altına alacak bu tartışmanın kimseye faydası yoktur. Bu tarz bir uygulamaya gidilmesi sadece Filistinlileri değil onlarla birlikte tüm Müslümanları rencide etmektedir. Bölgemizin yeni gerilimlere, provokasyonlara değil, barışa katkı sunacak hamlelere ihtiyacı var. Bu konuda endişelerimizi, böyle bir tasarının yasalaşması halinde ne tür tehlikeli sonuçlara sebep olabileceği çeşitli kanallardan İsrailli yetkililere ilettik. Önceki gün ülkesindeki yangınların söndürülmesi için yaptığımız yardımlara teşekkür etmek üzere şahsımı arayan İsrail Cumhurbaşkanı'na da bu hususu açıkça ifade ettim. İsrail parlamentosunun aklıselim ile hareket edeceğine inanıyorum. Ezan bir çağrıdır. Bu çağrıyı engellemeniz sıkıntılara neden olacaktır. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanı olarak bu meselenin de yakın takipçisi olamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------

-Erdoğan'ın konuşması

-Detaylar

=================================

3- ERDOĞAN: ZALİM ESED'İN HÜKÜMDARLIĞINA SON VERMEK İÇİN ORAYA GİRDİK (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

" Suriye'ye ÖSO ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik ? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprakların gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için, yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren, zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: İdris TİFTİKCİ - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'de bir otelde düzenlenen Parlamentolar Arası Kudüs Platformu Kudüs ve Sürecin Problemleri Sempezyomu'nda konuştu.

Erdoğan, " Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele, toprakların gerçek sahipleri, topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik" dedi.

"BANA GÖRE SURİYE'DE 1 MİLYONA YAKIN İNSAN ÖLDÜ"

BM Güvenlik Konseyinin mevcut yapısına yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Şuandaki haliyle ben BM'den adalet beklemiyorum. Böyle bir adalet oradan çıkmaz, bunu bilin" diye konuştu.

Suriye meselesinde BM Güvenlik Konseyi'nin adım atmadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye'deki ölümlerin 1 Milyona ulaştığını söyledi. Erdoğan," BM'den Suriye'de Irak'ta bir şey görebildiniz mi? Şuanda 600'lü rakamlar konuşuluyor ama hayır bana göre Suriye'de 1 Milyona yakın insan öldü. ve bu ölümler hala devam ediyor. Çocuk, kadın, bebek, ayırım yapmaksızın devam ediyor. Nerde BM ' Ne yapıyor ' Irakta var mı ? Yine yok" diye konuştu.

ESED HÜKÜMRANLIĞINA SON VERMEK İÇİN

Sözü TSK'nin Suriye'deki operasyonuna getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz 'sabır sabır' dedik, en sonunda dayamadık ve Suriye'ye ÖSO ile beraber girmek zorunda kaldık. Niçin girdik ? Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok. Mesele toprakların gerçek sahipleri topraklarına sahip olsunlar, bunu sağlamak için, yani orada bir adaletin tesisi için varız. Devlet terörü estiren, zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik. Başka birşey için değil. Kimse de ırkçı milliyetçilik yapmasın. Bizim asabi bir milliyetçiliğe asla olumlu bakmamız mümkün değildir. Irkçılığı bir kenara bırakacağız. Mezhepçiliği bir kenara bırakacağız. Bizim dinimiz İslam" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

(Aktüel görüntüler)

-----------

Erdoğan'ın salona gelişi

Salondan detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

=======================

4- AKOM: GECE SULU KAR BEKLENİYOR

İstanbul DHA

AKOM, İstanbul'da gece sulu kar beklendiğini açıkladı.

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbul'daki hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Şiddetli soğuk hava bugün iyice kendini hissettirecek. Bugün yağmur, ara ara dolu şekilde yağacak. Gece sulu kar bekleniyor" denildi.

Görüntü Dökümü:

------

Bu sabah çekilen görüntüler

-Trafikten görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

-Şemsiye ile yürümeleri

-Detaylar

29.11.2016 - 09.42 Haber Kodu : 161129030

========================

5- İSTANBUL'DA YAĞMUR VE TRAFİK YOĞUNLUĞU

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ- İSTANBUL DHA

İstanbul'da sağanak yağmur devam ediyor.

Sabah iş ve okullara gitmek için yola çıkanları yağmurun yanısıra trafik yoğunluğu karşıladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin trafik yoğunluk haritası sabah saatlerinde yüzde 71'i gösterdi.

Görüntü Dökümü:

------------

CEVİZLİBAĞ

-Trafikten görüntü

-Vatandaşlardan görüntü

-Şemsiye ile yürümeleri

-Detaylar

29.11.2016 - 09.42 Haber Kodu : 161129030

=========================

6- İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

istanbul DHA

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı seferlerin yapılamadığını açıkladı.

İDO'nun iptal edilen seferleri şu şekilde:

07: 45 Bandırma - Yenikapı- Bostancı Deniz Otobüsü

08: 30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy- Beşiktaş Deniz Otobüsü

08: 30 Armutlu-Armutlu TK-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

09: 30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

10: 30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

11: 30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

12: 30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

12: 50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

18: 45 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

=============================

7- HOPARLÖR İÇİNDEN 10 KİLOGRAM ESRAR ÇIKTI

İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonda hoparlör içene saklanmış 10 kilogram esrar ele geçirdi.

Polis ekipleri, ihbar üzerine uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik Şişli'de operasyon düzenledi.

Baskın yapılan adreste hoparlör içine saklanmış 10 kilogram esrar ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan C.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-POLİS KAMERASI

-Polisin baskını

-Hoparlörde inceleme

-Ele geçirelen uyuşturucu

29.11.2016 - 12.39 Haber Kodu : 161129098

=====================================

8- THY UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİ

Haber: Faik KAPTAN - İbrahim YILDIZ/İSTANBUL DHA)

İstanbul - Süleymaniye seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı kalkıştan bir süre sonra kuş sürüsüne girdi.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Süleymaniye'ye seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait Airbus 321 tipi yolcu uçağı saat 02.50'de Atatürk Havalimanı'ndan havalandı. TC-JSU kuyruk tescilli uçak havalandıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Olay üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı, Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek havalimanına geri dönüş için izin istedi. THY uçağı saat 03.22'de Atatürk Havalimanına iniş yaparken, teknik bakım için hangara çekildi. Yolcular THY tarafından tahsis edilen başka bir uçakla saat 05.20'de Süleymaniye'ye gönderildi.

KUŞRAD FAALİYETE GEÇMİŞTİ

Son zamanlarda kuş sürülerinin uçaklara zarar vermesinden dolayı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Havalimanı'na KUŞRAD (Kuş Tespit Radarı) faaliyete geçmişti. TÜBİTAK'ın teknik desteği ile geliştirilen ve Türkiye'nin ilk milli Kuş Tespit Radarı unvanına sahip olan KUŞRAD, 6 yıl süren geliştirme süreci sonunda yatay ve dikey radarlar marifeti ile uçuş yollarındaki kuş sürülerini tespit ederek kule ve pilotları uyarma konusunda çok önemli bir görevi yerine getirecek. Havalimanlarında uçakların iniş ve kalkış yaptığı sırada yaşanan ve uçuş güvenliği için büyük risk oluşturan kuş çarpma olaylarının, KUŞRAD ile büyük oranda azalması ve uçuş emniyetini daha güvenli hale gelmesi hedefleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement