Esogü Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü, Okçuluk Şenliğine Katıldı - Son Dakika
Yerel

Esogü Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü, Okçuluk Şenliğine Katıldı

Esogü Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü, Okçuluk Şenliğine Katıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü "Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri"ne katıldı.

18.08.2014 14:19  Güncelleme: 15:03

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın desteğiyle kurulan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü (ESOGÜ GEOK), Çanakkale'de düzenlenen "Biga Sancak Beyi Osman Bey Geleneksel Okçuluk Müsabakaları ve Şenlikleri"ne katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, İl Özel İdaresi ve Biga Kaymakamlığı tarafından 15-17 Ağustos'ta düzenlenen etkinlik, MÖ 334 yılında Makedonya Kralı Büyük İskender'in ordusunun, Perslere karşı galip geldiği Granikos Savaşı'nın gerçekleştiği meydanda yapıldı.

Şenliklere Türkiye, Azerbaycan, Çin, Ukrayna, Polonya, İran, Almanya, İngiltere, Türkmenistan ,Macaristan, ABD, Slovakya, Yunanistan, Bulgaristan, Güney Kore, Kazakistan ve Slovakya'dan gelen yabancı konuklar ile yerli ve yabancı toplam 639 okçunun katıldığı katıldı.

ESOGÜ GEOK'un da aralarında bulunduğu, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Kayseri ,Konya, Samsun, Uşak, Sivas, Ankara, Tokat ve Amasya'dan gelen konuklar, geleneksel giysileriyle şenliklere katıldı.

Dünya Geleneksel Okçuluk Federasyonu Güney Kore Genel Sekreteri Won Sung Mo da ESOGÜ GEOK öğrencilerinin geleneksel okçuluğa olan ilgilerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

ESOGÜ GEOK Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Figen Çalışkan ise bu yıl şenliğe yaya okçular ile katıldıklarını belirterek, gelecek yıl hedeflerinin ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu'nun da katkılarıyla atlı okçuluk olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esogü Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü, Okçuluk Şenliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement