Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Denizkurdu-2015 Tatbikatı'nın, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde, 14-28 Mayıs 2015 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edileceğini bildirdi.

11.05.2015 22:53

Genelkurmay Başkanlığı, Denizkurdu-2015 Tatbikatı'nın, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde, 14-28 Mayıs 2015 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edileceğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, tatbikat, gerçek hedeflere, güdümlü mermi ve top atışları yapılarak, birlik ve gemilerin harekata hazırlık seviyelerinin, asimetrik tehditler kapsamında, birliklerin denizden, karadan ve havadan gelecek tehditlere karşı alışkanlıkların geliştirilmesi, harp kifayetlerinin en yüksek düzeye ulaştırılması, personelin, görev hakimiyetinin artırılması ve denizlerde sancak varlığı gösterilmesi amacı taşıyor.

Toplam 93 gemi, 4 deniz karakol uçağı, 16 deniz helikopteri, 8 SAT ve 4 SAS timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 25 görev uçuşu deniz hava gayreti, 2 sorti havadan ihbar ve kontrol uçağı ile 1 hedef çekme uçağının katılacağı tatbikata ayırca Sahil Güvenlik Komutanlığından 1 arama kurtarma gemisi, 4 helikopter, 1 deniz karakol uçağı ve 20 bot da iştirak edecek.

Birlik ve gemilerin Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz'dan hareketleri ile başlayacak tatbikat, Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin sevk ve idaresinde, 14-28 Mayıs 2015 tarihleri arasında Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de icra edilecek.

Eğitimler sonrasında birlik ve gemiler, 18- 19 Mayıs arasında İzmir, Çeşme, Kuşadası, Bodrum ve Marmaris'te liman ziyaretleri gerçekleştirecek. Liman ziyareti süresince gemiler halkın ziyaretine açılacak.

Liman ziyaretlerinin ardından 20 Mayıs'tan itibaren "Çok Tehditli Ortamda Harekat" eğitimi ile "Seçkin Gözlemci Günü"" faaliyetleri icra edilecek. 23 Mayıs'taki "Seçkin Gözlemci Günü"nde münfesih su üstü gemilerine karşı gerçek mermilerle, güdümlü mermi ve top atışları gerçekleştirilecek.

Tatbikatın son aşamasında insansız hava hedeflerine G/M ve top, fiili silah atışları, çok tehditli ortamda harekat ve idame eğitimleri icra edilecek.

Çanakkale-2015 Tatbikatı

Öte yandan "Çanakkale-2015" Tatbikatı, Deniz, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yüzer ve uçar birliklerinin katılımı ile Denizkurdu-2015 Tatbikatı ile irtibatlı olarak 14-18 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale ve Erdek bölgelerinde yapılacak.

Birlik ve komutanlıkların görev ve fonksiyonlarına yönelik, harekat imkan ve kabiliyetlerini pekiştirme, birliklerin eğitim seviyesini geliştirme, bölgesel savunma ve lojistik destek planlarını deneme amacını taşıyan tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 5 mayın, 1 lojistik destek, 2 karakol gemisi, 1 TB-20 uçağı, 2 SAS, 1 SAT görev timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan av, bombardıman ve keşif uçağı, 1 adet C-130, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bot, muhtelif komutanlıklara bağlı muharip ve destek unsurları katılacak.

Tatbikatın "Seçkin Gözlemci Günü" 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement