Gündem Özeti / 28 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 28 Nisan 2014

Gündem Özeti / 28 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

28.04.2014 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak.

Gül ve Gauck, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

Gül, konuğu onuruna Çankaya Köşkü'nde resmi akşam yemeği verecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gauck ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek.

(Ankara/10.45/11.00/11.30/12.30/20.00/13.00)

2- Romanya Temcilciler Meclisi Başkanı Zgonea Ankara'da

Cumhurbaşkanı Gül, Valeriu Stefan Zgonea ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Kabul de TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yer alacak.

TBMM Başkanı Çiçek, Valeriu Stefan Zgonea ile görüşecek, onuruna öğle yemeği verecek.

Çiçek ve Zgonea Milli Kütüphane'de Romanya ile ilgili bölümün açılışına katılacak.

Başbakan Erdoğan, Valeriu Stefan Zgonea ile Resmi Konut'ta bir araya gelecek

(Ankara/16.00/TBMM/11.30/12.30/14.15/Ankara/15.00)

3- Cumhurbaşkanı Gül'e, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi, güven mektubunu sunacak.

(Ankara/15.00)

4- TBMM Başkanı Çiçek, Kuveyt-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Faysal Fahd eş-Şayi ve beraberindeki heyeti  kabul edecek.

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kuveyt-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyetiyle bir araya gelecek.

(TBMM17.00/Ankara/15.00)

5- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin genel merkezindeki Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/16.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 6. Karayip Devletleri Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi katılımcıları onuruna verilecek kokteylde yer alacak.

(Meksika)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "2014 Türk-Alman Bilim Yılı" çerçevesinde Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka ile görüşecek.

(Ankara/13.30)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk- Ürdün İş Konseyi kapsamında Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur tarafından kabul edilecek. İş forumundaki konuşmasının ardından Türkiye-Ürdün İş Konseyi Kuruluş Anlaşması'nın imza törenine katılacak Zeybekci, Ürdün Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakanı Hatem el-Halevani ile görüşecek.

(Amman)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, resmi temaslarda bulunmak üzere Norveç'e gidecek, bazı enerji şirketlerinin üst düzey temsilcileriyle görüşmelerde bulunacak.

(Oslo)

5- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye-Sudan Tarımsal İşbirliği Anlaşması'nın imza törenine katılacak.

Bakan Eker, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Yasası ile ilgili görüşmek üzere muhalefet partilerinin grup başkanvekillerini TBMM'de ziyaret edecek.

(Ankara/12.30/TBMM/14.30-15.30)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen'in, onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

(Lyon)

7- BDP milletvekilleri, Gür Kent Hoteldeki törenle HDP'ye katılacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, büyükşehir belediyesini ziyaret edecek, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde,  "Kıbrıs Sorunu" konulu konferansa katılacak.

(Aydın/10.00/14.00)

2- Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, merkezi Tunus'ta olan AA Fransızca yayınının tanıtımı kapsamında temaslarda bulunacak.

Öztürk, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki tarafından kabul edilecek.

(Tunus)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kuru Tarım Alanları Uluslararası Tarımsal Araştırma Merkezince düzenlenen ve 30 ülkeden 200'e yakın üst düzey uzmanın katılacağı "2. Uluslararası Buğday Sarı Pas Sempozyumu" başlayacak.

(İzmir/09.00)

SPOR

1- 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 174,2 kilometrelik ikinci etap, Alanya-Kemer arasında gerçekleştirilecek.

(Antalya/10.50)

2- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde Fenerbahçe ile VakıfBank arasındaki play-off final serisinin ikinci maçı Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/18.00)

3- Hentbol Bayanlar Süper Lig'de Muratpaşa Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi arasındaki play-off final serisinin üçüncü maçı Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanacak.

(Antalya/16.00)

4- Beko Basketbol Ligi'nde 28. haftanın son maçında Aykon TED Ankara Kolejliler ile Galatasaray Liv Hospital, Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00)

5- A2 Futbol Ligi play-off finalinde Fenerbahçe ile Boluspor, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda karşılaşacak.

(Mersin/20.30)

6- Hentbol Erkekler 1. Lig'de play-off final grubu müsabakaları Kastamonu Atatürk Spor Salonu'nda başlayacak. Organizasyonun ilk gününde Rainbow Kayserispor- Amasya Taşova YİBO, Konya Selçuklu Belediyesi-Göztepe maçları oynanacak.

(Kastamonu/17.00/19.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 28 Nisan 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement