Kurtulmuş: "Türkiye Büyüdükçe Kasetler Montajlar Yapılıyor" - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: "Türkiye Büyüdükçe Kasetler Montajlar Yapılıyor"

Kurtulmuş: "Türkiye Büyüdükçe Kasetler Montajlar Yapılıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,"Kimi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Türkmenlere götürdüğü yardım aracını kesiyor.

25.03.2014 16:59

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,

"Kimi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Türkmenlere götürdüğü yardım aracını kesiyor. Kimi koca kulak olmuş 509 bin kişiyi dinliyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Bucak Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Burdur'a 11 yıl içerisinde 3 katrilyon lira yatırım yapıldığını belirterek şunları söyledi: "2023 planları içerisinde Eskişehir, Afyonkarahisar, Antalya'ya insan ve yük taşıyacak hızlı tren Bucak'tan da geçecek. Eskiden köylere gittiğimiz zaman, çocuğa burs, sağlık ocağı ve benzeri hizmet isterlerdi. Şimdi havaalanı isteniyor. 3 bin dolar milli gelir, 11 bin dolar seviyesine çıktı. Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrar sürerse, 2023 yılında Türkiye'de kişi başına düşen gelir 25 bin dolara yükselecektir."

Kurtulmuş, Türkiye'nin dünyada 17'nci ekonomisi durumda olduğunu belirterek şöyle konuştu: "2023'e gelindiği zaman 10'ncu büyük ekonomisi olacak olan ülke Türkiye'dir. Türkiye ekonomisi zenginleşiyor. Türkiye zenginleşiyor. Böyle olduğu içinde birilerinin uykusu kaçıyor. Bu ülkenin ileri gitmesini istemeyenlerin, büyük millet olmasını istemeyenlerin, milletler sahnesinde yeniden rol almasını istemeyenlerin bundan ne kadar rahatsızlık duyduğunu biliyoruz."

"Türkiye eskiden IMF'ye 25 sente muhtaç olmuştur" diyen Kurtulmuş, "Rahmetli Ecevit ile Demirel 'Sen mi 25 sente muhtaç ettin, ben mi 25 sente muhtaç ettim' diye tartışılırdı. IMF'den 50 milyon dolar almak için 50 kere takla atılırdı" ifadelerini kullandı.

2013 yılının Mayıs ayında Türkiye'nin IMF'yi kapının önüne koyduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık IMF'den borç almayacak. Türkiye'nin her köşesinde şehit cenazeleri gelir evlere ateş düşerdi.Bir buçuk yıldır şehit cenazeleri geliyor mu? Türkiye artık devlet aklını değiştirdi. Bu ülkede barış sağlayacak adımlar attı. 28 yılda 7 bin insanımız şehit olmuş, 32 bin insan ölmüş, köyler yakılmış, işkenceler yapılmış, devlete karşı her türlü suikastların içerisine girilmiş. Şimdi bunlar geride kalıyor. 28 yılda 1.2 trilyon dolar teröre kaybetmişiz."

1950-2014 yılları arasında, çok partili siyasi hayatta 5 darbe, pek çok darbe teşebbüsü ve muhtıra olduğunu belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin önü kesilmeye çalışıldı. Türkiye'nin 64 yıllık mücadelesinin AK Parti iktidarının 11 yıllık kararlı mücadelesi sonucu, bugün askeri vesayet geride kaldı. Onun yerine başka vesayet kullanmaya çalışıyorlar. Bu memleket nasıl askeri vesayete müsaade etmedi ise, yargı vesayetine, polis, bir takım seçkinlerin, iş adamları sınıflarının onlara da müsaade etmeyecektir. Türkiye'de milletin dediğinden başka hiçbir sözün geçerliliği olmayacaktır. 2007'yi hatırlayın, Cumhurbaşkanı seçtirmiyorlar, Cumhuriyet mitingleri ile hükümetin önünü kesmeye çalışıyorlar. 27 Nisan muhtırası ile yine aynı şekilde parlamentoyu çalışamaz hale getiriyorlar. 367 meselesi ile Cumhurbaşkanlığını kutluyorlar. Millet öyle mi dedi. Referanduma gittik. Millete sorduk. Cumhurbaşkanını sen mi seçersin yoksa kapalı kapılar ardında Cumhurbaşkanı mı seçilsin? Millet tabii ki 'Ben seçeceğim' diyerek oy kullandı. Şimdi 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığının ilk tur oylamasını yapacağız. İlk turda da Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz."

"BEŞ ÜLKE, DÜNYADAKİ 195 ÜLKEYİ ESİR ALMIŞ VAZİYETTE"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin fikirlerini dünyaya gür bir şekilde söylediğini belirterek şöyle konuştu: "Beş ülke dünyadaki 195 ülkeyi esir almış vaziyettedir. Bunların gücü silahtan, askeri güçten gelmektedir. Eğer bu 5 ülke, 5'i birden karar almazsa dünyada bir yere gelemezsiniz. Sırbistan'da, Ruanda'da, Suriye'de iç savaşlarda insanlar öldürülüyor. Birleşmiş Milletler'den ses yok. Bu zulümlere karşı çıkmak için gür bir sese ihtiyaç var. İşte o ses Türkiye'nin sesidir. Türkiye diyor ki, 'Dünya 5'ten büyüktür' Yeni bir Birleşmiş Milletleri dile getiriyor. Kimisi gazetelerinden kin kusuyor, iftira kusuyor. Kimisi kasetler yapıyor, montajlar yapıyor. Kimisi Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Türkmenlere götürdüğü yardım aracını kesiyor. Kimisi koca kulak olmuş, 509 bin kişi dinliyor."

Numan Kurtulmuş, Ak Parti'ye katılan eski Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Atila Dilek, eski Has Parti İlçe Başkanı Mehmet Küley ve Demokrat Parti Belediye Meclis üyeleri Süleyman Çetiner ve Mehmet Erk'e rozetlerini taktı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: 'Türkiye Büyüdükçe Kasetler Montajlar Yapılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement