Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak - Son Dakika
Güncel

Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tecrübe Konuşuyor Projesi kapsamında sporcular, akademisyenler ve sanatçılarla gençleri buluşturacak.

14.10.2014 11:35  Güncelleme: 11:55

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor Projesi" kapsamında sporcular, akademisyenler ve sanatçılar, gençlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak. Programın ilk durağı yarın Artvin olacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, gençlerin gelecekleri için daha doğru adımlar atabilmeleri ve müreffeh bir neslin yetiştirilmesi amacıyla başlatılan "Tecrübe Konuşuyor Projesi" kapsamında gençler, tanınmış isimlerin yaşam hikayelerini ve öğütlerini dinleyecek.

Etkinlikler, Gençlik Merkezleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtları ile Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

İlk Program Artvin'de

Proje kapsamında ilk organizasyon, yarın Özbekistan'da dünya şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül ile şarkıcı Murat Kekilli'nin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde yapılacak etkinliğin ardından Amasya, Uşak, Yozgat, Konya, Samsun, Ardahan, Erzincan ve Elazığ şehirleriyle devam edecek buluşmalara, komedyen Atalay Demirci, milli voleybolcu Neslihan Demir, karikatürist Salih Memecan ve şair İsmail Kılıçarslan gibi isimler katılacak.

"Gençlerimizden beklentimiz, her alanda ülkemizi başarıyla temsil etmeleri"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin gelecekleri konusunda tüm kapıların açılması ve onların doğru şekilde yönlendirilmesi için çok sayıda projeye imza atıldığını belirterek, "Dönem farkı gözetmeksizin hayata geçirdiğimiz gençlik projeleri sadece yaz aylarıyla sınırlı kalmadı. Bu doğrultuda önümüzdeki aylarda da gençlerimiz, çok sayıda projemizden yararlanabilecek" dedi.

Söz konusu projelerde sadece sporun ön planda olmadığını ifade eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Hiç şüphesiz ki spor ülkesi olma yolunda adımlar attığımız bu dönemlerde, gençlerin ve çocukların spora yönelmesi ve uluslararası organizasyonlarda başarı elde edebilecek duruma erişmeleri en büyük isteğimiz. Genel beklentimizden bahsedecek olursak, gençlerimizin sadece sporcu odağında değil, alanında uzman mühendislik, doktorluk ve sanatçılık noktalarında ülkemizi uluslararası arenada temsil etmesi hepimize onur verecek bir husus. Bu noktada geniş konu ve konuk yelpazesinde buluşmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Amacımız, usta isimlerin tecrübelerini gençlere aktarması ve gençlerin bu tecrübelerden faydalanmaları." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tanınmış İsimler Tecrübelerini Konuşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement