Trabzon Bülent Arınç İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Trabzon Bülent Arınç İftar Yemeğine Katıldı

Trabzon Bülent Arınç İftar Yemeğine Katıldı

"Arınç: Terör örgütünü artık zor günler bekliyor" haberine ek Bülent Arınç iftar yemeğine katıldı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı' nın Yavuz Sultan Selim futbol sahasında iftar yemeğine katıldı.

14.07.2015 22:42

"Arınç: Terör örgütünü artık zor günler bekliyor" haberine ek

Bülent Arınç iftar yemeğine katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı' nın Yavuz Sultan Selim futbol sahasında iftar yemeğine katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de hazır bulunduğu iftar etkinliği, yaklaşık 4 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜRKİYE SAHİPSİZ VE HÜKÜMETSİZ KALMAMALI

Seçim sonrası koalisyon görüşmeleri kapsamında diğer partilerden olumsuz yanıt alıması halinde erken seçime gidileceğini vurgulayan Arınç, 'Ülkenin hükümetsiz kalmasını istemiyoruz. Çünkü hükümet olmazsa işler karışır, ekonomi geriler, içeride toplumsal barış bozulur, verilecek kararlar verilemez olur. Ülke bir kaosa, bir krize sürüklenebilir. Onun için Türkiye sahipsiz ve hükümetsiz kalmamalı. Hükümet deyince akla biz geliyoruz. Ana muhalefetin milletvekili sayısı bizim yarımız kadar, diğer partilerin ise 3 buçuk misliyiz. Mademki millete hizmet etme noktasında verilen karar böylesi bir karardır, koalisyon hükümeti kuracağız. Bunda da iyi niyetliyiz. Hiç biri yanaşmıyor ya da biriyle hükümet kurma imkanı bulamıyorsak, gönlümüz açık ve ferah olarak milletin huzuruna gideceğiz, 'Erken seçimde varız' diyeceğiz. 'Hükümet kurdurmadılar, millete hizmet etme imkanı da vermediler. Sana geldik ey milletim, gel en güzel kararı ver' diyeceğiz. Ne zaman yapılacaksa bu seçim eminim tekrar iktidarı bulacağız. Bize iktidar olmak yakışır, koalisyonun ortağı olmaktan daha fazlaö dedi.

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ YOK!

Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacaklarını ve bayram sonrasında koalisyon hükümetinin kurulacağını kaydeden Arınç şöyle konuştu:

'Herhangi bir partiyle hükümet kurma noktasında olduğumuzda farklı düşünenler olacaktır. Elbette bizde bunlara dikkat ediyoruz. Bizim parti seçme gibi bir lüksümüz yok, kırmızı çizgilerimiz yok. Prensiplerimiz ve ilkelerimiz var. Bu seçime mahsus HDP' ye baraj aştırmak suretiyle, içeri ve dışarının desteğiyle AK Parti'yi aşağıya çekme imkanı buldular. Bunu söyleriz ama bununla yatıp kalkmayız. Bize düşen tek başına iktidar olmaktır. partilere karşı tavrımız millete hizmette hangi noktalarda buluşuyoruz? Hedefimiz ne? Çözüm süreci ve diğerleri, hangisinde daha çok anlaşabilirsek o partiyle hükümet kuracağız. Sıkılan yumrukla el sıkışılmaz. Biz elimizi açtık. Eğer iyi bir işbirliği yapabilir, dürüst, samimi bir ortaklık kurabilirsek elbette uzun ömürlü bir hükümetle yola devam edeceğiz. Bu görüşmelerin bayram sonrası olumlu sonuçlanacağını size müjdeleyebilirim. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Millet kararını verdi bir ay önce. Sonra karşısına çıkıp da, 'Senin verdiğin karar yanlıştı. Hadi düzelt bakalım' demek vicdanlı bir hareket olmaz. Bizim buna ihtiyacımız yok. Ülkenin hükümete ihtiyacı var. Ülkenin hükümetsiz kalma imkanı yoktur.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon Bülent Arınç İftar Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement