Bakan Kılıç Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç Eskişehir'de

Bakan Kılıç Eskişehir\'de

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Suriye'de insanların kimyasal silahlarla öldürüldüğünün apaçık ortada olduğunu belirterek, "Bu olayı anlamamak, bu olaya ağlamamak insanlığını yitirmiş olmaktır; katilin yanında canavarca hislerle saf tutmaktır"...

23.08.2013 13:56

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Suriye'de insanların kimyasal silahlarla öldürüldüğünün apaçık ortada olduğunu belirterek, "Bu olayı anlamamak, bu olaya ağlamamak insanlığını yitirmiş olmaktır; katilin yanında canavarca hislerle saf tutmaktır" dedi.

Yüksek hızlı trenle (YHT) bir dizi açılış ve ziyaret için Eskişehir'e gelen Bakan Kılıç, garda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve ilgililer tarafından karşılandı.

Gar çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, bugün gazetelerde yer alan Malazgirt'te Romen Diyojen'in ordularına savaş açılacağı iddialarını yalanlayarak, "Biz Malazgirt'te Romen Diyojen'in ordularına bugün bir gazetede iddia edildiği gibi savaş açmayacağız, tam aksine Alparslan'ın ordusundaki Türklerin, Kürtlerin, Arapların ortak yazılmış kaderiyle evrensel barışa ve sonsuz kardeşliğe vurgular yapacağız" ifadelerini kullandı.

26 Ağustos'ta Malazgirt'te 10 bin gençle Akparslan Han'ın Anadolu'ya girişini canlandıracaklarını aktaran Kılıç, "1071 Anadolu'ya girişimizin yıl dönümüdür. 26 Ağustos 2071 hedeflerimiz var, gençliğimizin önünde. Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak konunun takipçisiyiz hem de Milli Eğitim Bakanlığı bu hedeflerin takipçisi. Dolayısıyla biz 26 Ağustos Pazartesi günü Malazgirt ovasında 10 bin gencimizle birlikte Sultan Alparslan Han'ın Anadolu'ya girişini canlandırmayı planladık. Tarihi yad etmek, tarihi hissetmek, tarihi fark etmek ve geçmişi anlayarak geleceği inşa etmek üzerine kurulu bir programdır. Sadece 26 Ağustos'ta Malazgirt'ten ibaret bir program değil. Malazgirt'e bu alakayı gösterenlerden 30 Ağustos'ta Dumlupınar'dan Zafer Tepe'ye yapacağımız yürüyüşe de aynı alakayı, Atatürk'ün izindeki yürüyüşümüze de göstermelerini bekliyoruz. Ayrıca 1 Eylül'de Domaniç'te Osmanlı'nın kuruluş yıl dönümünü yad edeceğiz. Domaniç'te Osmanlı'nın kuruluş yıl dönümüne de aynı alakayı göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

"SURİYE'DE İNSANLARI KİMYASAL SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜKLERİ APAÇIK MEYDANLARDA"

Suriye'deki olaylara da değinen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Suriye'de yaşanan tam anlamıyla bir trajedi, bir insanlık dramı ve katliamdır. 'Kimyasal mı değil mi?' sorusuna bugün cevap aramaktan daha anlamsız bir çaba olamaz. Kimyasal mı değil mi, bunun artık bir önemi yok. Katliam mı? Katliam. Katil mi? Katil. Diktatör mü? Diktatör. Esad bir cani mi? Evet Esad bir cani. Bin 300 insan çoğu çocuk olmak üzere üzerilerinde hiçbir kurşun yarası yok. Hiçbir bomba izi, ateşli silah izi yok. Tamamen kimyasal silahlarla öldürüldükleri apaçık meydanlarda. Buz kalıplarına sarılı olarak yüzlercesi sıra sıra dizili olan o çocukların yerinde kendi çocuklarımız olabilir. Empati yapmak ve olayı böyle anlamak lazımdır. Bu olayı anlamamak, bu olaya ağlamamak insanlığını yitirmiş olmaktır; katilin yanında canavarca hislerle saf tutmaktır. Dünyayı ve bütün insanlığı bu konuda duyarlılığa davet ediyorum."

Daha sonra Bakan Kılış ve Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etmek üzere gardan ayrıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement