Başbakan'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Politika

Başbakan'dan Önemli Açıklamalar

Başbakan\'dan Önemli Açıklamalar

Erdoğan Tunceli AKP Merkez İlçe Kongresi'nde DTP'li Belediyeleri Eleştirdi. İşte Konuşmasından Satırbaşları;

25.10.2008 14:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunceli AKP Merkez İlçe Kongresi'nde DTP'li belediyeleri eleştirdi. İşte konuşmasından satırbaşları;

AKP TUNCELİ MERKEZ İLÇE 3. KONGRESİNDEN KARELER

- Beşiktaş İlçe teşkilatımızın da üçüncü kongresi var. Buradan naklen kendilerine de bağlanalım. 

Beşiktaş İlçe Teşkilatı'nın kongresine bağlanıldı ve Başbakan Erdoğan kendilerine seslendi:

- Kongrenin gerek partimize, gerek ülkemiz demokrasisine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Beşiktaşımızda da yine kararlı bir hazırlık var. Bizler de Beşiktaş'ta ilçöe başkanının bu konudaki kararlılığını biliyoruz.

- Tunceli'li kardeşlerimle birarada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

- Özü sabırla yoğrulmuş milletimiz kardeşlik hukukunu her zaman koruyarak hareket etti.

- Hamuru mertlik ve adaletle yoğrulmuş milletimiz hiçbir zaman kamplaşma ve kutuplaşmaya prim vermedi.

- Son zamanlarda da farklı hesaplar içine girenler, halkımızın arasına fitne tohumu ekmeye çalışanlar, milletimizin engin sağduyusu sebebiyle akamete uğramaya mahkumdurlar. Çatışma değil, barış esastır. Ayrılık değil birlik esastır.

- AKP hoşgörünün, çok sesliliğin, ortak aklın ifadesidir. O yüzdendir ki 81 ilin 80'inde de milletvekili çıkaran tek partidir. AKP, etnik kökenine, yaşamına göre insanları ayırmaz. AKP, yaradılanı yaratadantan ötürü sevme anlayışının temsilcisidir.

- Bu milletimizin ağırbaşlılığının yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

- Günahsız vatandaşların arabalarını yakmak suretiyle acaba bu ülkeye barış gelir mi? Ne kadar güzel.. Düşünebiliyor musunuz vatandaş aracını gece kapısının önüne koyuyor. Gece yarısı bir bakıyor ki aracı yanıyor. Bunun hangi sevgi anlayışı içinde yeri var. Terörden, gerilimden beslenenler bunu yapar. Bunun demokrasi içinde yeri yok. Bu toprakların hamuru terörü değil, birliği, sevgiyi ortaya koyar.

- Terörün olduğu yerde sadece acı, gözyaşı, sefalat ve umutsuzluk vardır.

- Halkımız gerilim değil üretim istiyor, kriz değil yatırım istiyor. Gerilim isteyenlerin yatırım diye, demokrasi diye, yatırım diye bir derdi yok.

- Bizimse tek bir derdimiz var. Halkımız huzur içinde olsun.

- Milletimiz daha gelişmiş bir demokrasiye kavuşsun diye bir derdimiz var.

- İnsanımızı yüceltmek, insanımız hak ettiği standartlara kavuşturmaktır.

- Demokrasinin hak ve hukukun gelişmesinden rahatsızlık duyanlar bölge insanın kalkınmasını düşünmüyorlar.

- İnsanımızın yüzünde geleceğine duyduğu heyecanın ifadesini görmek arzusundayız.

- Biraz sonra meydanda bunların neler olduğunu açık ve net ortaya koyacağım.

- Pülümür depremi olduğunda hükümetimiz hemen olaya el koymuştur. Bu neyi gösteriyor? Bu Ankara'nın Tunceli'nin yanında olduğunu gösteriyor.

- Pekçoklarının yaptığı buraları yok sayarak Ankara'daki rahat koltuklardan ahkam keserek günümüzü gün etmiyoruz.

- Yerel yönetim Başbakan olarak bana gelmiştir. Kabul edip sıkıntılarını dinledikten sonra Hükümet olarak bizden araç gereç yardımını bizden aldığı yardımın dışında ekstra olarka gönderdik. Bazı gazetelerde Başbakan'ın Tunceli'ye gelişini haber veren pankartların belediye araçları tarafından toplatılmasının hangi akla sığdığını Tuncelili kardeşlerimin ıtlahına bırakıyorum.

- Halkımızı hükümetimize karşı ayaklanmaya davet etmek, çirkin yaklaşımlar sergileyeceği haberler yapmak bu ülkenin barışına katkı değildir.

- Etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşıyız. Yani bütün yatırımları Batı'ya yap, Doğu'yu ihmal et. Bu olmaz.  Tunceli'nin ilköğretime ve ortaöğretime fiziki anlamda ihtiyacı kalmadı. Türkiye'de de ilkler arasında Tunceli.

TUNCELİ BİZİM DÖNEMİMİZDE ÜNİVERSİTE İLİ HALİNE GELDİ

- Herkes söz veriyordu üniversite diye. Gelirken ne dedik. 81 ilin hepsine üniversite kuracağız dedik. İnanmadılar. Ama biz ne yaptık. Tunceli'ye de üniversitemizi kurduk.

- Acaba bugüne kadar Tunceli'den yana olduğunu söyleyenler bu adımları atmadılar, şu Munzur deresinin üzerine neden bir tane köprü yapmadılar. Halep ordaysa arşın Tunceli'de.

- Ayrım bizde yok.

- Siyasiler şöyle bakardı eskiden. Eğer partim orada zayıfsa oraya hizmet yok. Ne yaparlardı. Cezalandırırlardı. Ama bizim kitabımızda bu yok.

- Beşiktaş da bu arada bizi izlemeye devame diyor.

- Geçen hafta Elazığ, K. Maraş ve Diyarbakır'daydım. Yarın Kırıkkale'deyim. Önümüzdeki hafta Van ve Hakkari'de olacağım. Yapılan bütün hizmetleri inşallah açacağız.

- Eğitimden sağlığa pek çok kamu tesisini hizmete açıyoruz.

- 94'ten beri tamamlanamayan Uzunçayır Barajı önümüzdeki yılın sonuna kadar bitecek.

- Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz. Adalet, eğitim, sağlık ve emniyette Türkiye'nin dört bir yanını kalkındıracağız.

- Nükleer enerjinin ihalesini yaptık. Kısa süre içerisinde inşası başlayacak.7 yıl sonra inşallah tamamlanacak. Bütün bunlar bize nasip oldu.

- Tunceli'de 2002'de bir tane olan 112 istasyon sayısını 9'a çıkardık. Bir tane ambulans vardı. Biz bu sayıyı 13'e çıkardık. Uzman doktor sayısı 10'du. 30'a çıkardık.

- Tunceli'ye yaptığımız sağlık tutarı 15 trilyondur.

- Çemişgezek entegre ilçe hastanesi de tamamlanmak üzere.

- Belediye başkanları ideolojik sorunları bıraksınlar da Tunceli'lilere nasıl hizmet vereceklerini düşünsünler.

- Dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Herkes inancında hürdür. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak bizler her inanç grubuna saygılıyız. Kimse bizi bu amacımızdan saptıramaz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakan'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement