CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Artvin'de - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Artvin'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Artvin\'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çift başlı yönetildiği tartışmaları ile ilgili "Cumhurbaşkanı şunu yapmış, başbakan şunu yapmış tartışmalarının içinde değiliz" dedi.

31.10.2012 14:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin çift başlı yönetildiği tartışmaları ile ilgili olarak yorum yapmak istemediğini belirterek "Cumhurbaşkanı şunu yapmış, başbakan şunu yapmış o tartışmaların içinde değiliz biz. Neden değiliz; bilmiyoruz ki ne konuştuklarını. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak bize yakışmaz, doğru değildir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rize programı sonrasında Artvin'in Hopa ilçesine geçerek geçtiğimiz günlerde makamında silahlı saldırıya uğrayan CHP'li Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu'na "geçmiş olsun" ziyaretinde bulunurken, ünlü sanatçı Kazım Koyuncu'nun da mezarını ziyaret etti.

İlk olarak Artvin il sınırında partililer tarafından tulum çalınarak karşılanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Hopa Belediyesi'ne ziyaret ederek belediye başkan yardımcısı Hakan Gül'den geçtiğimiz günlerde yaşanan silahlı saldırı olayı ile bilgi aldı. Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun ilçede olduğu öğrenen partililer belediye binası önünde toplandı. Kılıçdaroğlu, burada belediye binası önüne kurulan kürsüden partililere hitaben bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında "Siz kalkmışsınız burada korsan bir gösteri düzenliyorsunuz, ben şimdi sizi Silivri'ye göndereyim mi? Cumhuriyeti kuranlar demokrasiyi getirdiler. Cumhuriyet, demokrasi ile taçlandırıldığı zaman anlam kazanır. Demokrasi herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği bir rejimin adıdır. Demokrasi medya özgürlüğü demektir. Demokrasi insanın özgürce düşünmesi demektir. Bunu kabul etmeyenleri biz asla demokrat olarak görmedik ve görmeyeceğiz" dedi.

Türkiye'de bölünme ve ayrıştırma yapıldığını belirten Kılıçdaroğlu "Bunu beraber çözmemiz gerekiyor. Bunun yolu anahtarı sizlerde olduğu için size güveniyorum. Umudum ne Amerika'dır,

ne Fransa'dır, ne Almanya'dır, ne Irak'tır, ne Rusya'dır. Umudum Türkiye Cumhuriyeti halkıdır" diye konuştu.

"BU HALKIN ÖNÜNDE HİÇBİR PANZER, HİÇBİR JOP, HİÇBİR GAZ DURAMAZ"

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan olaylarla ve polis müdahalesi ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu "Cumhuriyetimizi kutlayacağız, polis baskısı ile geliyorlar, panzerle geliyorlar, jopla geliyorlar, biber gazı ile geliyorlar. Bu halk Cumhuriyeti'ne sahip çıkmıştır, bu halk demokrasisine sahip çıkmıştır. Bu halkın önünde hiçbir panzer, hiçbir jop, hiçbir gaz duramaz" şeklinde konuştu.

Ardından Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu'nu evinde ziyaret eden ve kendisine "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, ikram edilen laz böreğini yedi. Daha sonra ünlü sanatçı Kazım Koyuncu'nun mezarını ziyaret eden ve Koyuncular köyündeki bir çay ocağında köylüler ile sohbet eden Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

KILIÇDAROĞLU GÜNDEMDEKİ KONULARI CEVAPLANDIRDI

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın açıklamalarını soran basın mensuplarına Kılıçdaroğlu "Benim bildiğim kadarıyla açıklamasında grupta yaptığım konuşmayı doğrulamış, elbette doğrulaması gerekir. Her türlü darbeye karşıyız biz. Darbelerden bu ülke çok çekti. İl başkanımız da bunu söylüyor. Darbeyi karşı olmak parti gündemine mi gelir arkadaşlar ?" cevabını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında Türkiye'nin çift başlı yönetildiği tartışmalarına yol açan Ankara'daki polis barikatının kaldırılması emrinin kim verdiği tartışmaları ile ilgili ise Kılıçdaroğlu "Ben bu tartışmaların içine girmem. Ana muhalefet partisi genel başkanı olarak biz bu ülkede herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı özgürce kutlamasını isteriz. Baskının olmamasını isteriz, şiddetin olmamasını isteriz. Eline Türk bayrağını alıp bayramını kutlamak isteyen vatandaşın önüne hükümetin bir engel çıkartmamasını isteriz. Cumhurbaşkanı şunu yapmış, başbakan şunu yapmış o tartışmaların içinde değiliz biz. Neden değiliz; bilmiyoruz ki ne konuştuklarını. Bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak bize yakışmaz, doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara'ya dönmek üzere buradan karayolu ile Trabzon Havalimanı'na hareket etti. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Artvin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement