Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Partili kadınların 'Kadınlarımızın gözleri mor yürekleri kor olmasın' projesinin alan çalışması, Kasım ayıyla birlikte başladı.

12.11.2012 09:58

Foto: Mutlugül Tarım, Fatma Hakikat, Serap Yılmaz ve Okan Tezgel birlikte foto

--- KUTU ---

Ermenek'te 50 hane

Partili kadınların 'Kadınlarımızın gözleri mor yürekleri kor olmasın' projesinin alan çalışması, Kasım ayıyla birlikte başladı. Proje kapsamında Ermenek'te 50 hane seçildi. Projeye bu noktada Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Okan Tezgel de dahil oldu. Çalışmanın ilk haftasında proje ekibi, Muratpaşa Belediyesi Türkan Saylan Toplum Merkezi'nde mahalleli kadınlarla buluştu, onlara aile içi şiddeti, bu şiddetten korunma yöntemlerini ve sahip oldukları haklarını anlatı. Kadınlar, Ermenek Mahalle Muhtarı Akif Yaşan'ı da ziyaret ederek, projelerini ve mahallede hayata geçirecekleri çalışmaları anlattı.

===

TEDAŞ direkleri kaldırıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin, İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı'nda inşaatı durduran TEDAŞ'ın elektrik direkleri, 15 Kasım Perşembe günü kaldırılıyor. Projeyi zamanında tamamlayamayan fakat iki direk sayesinde cezalı duruma düşmekten kurtulan firma için geri sayım yeniden başlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'yeni bir kent meydanı' sloganıyla temelini attığı 'İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı'nda iyi haber, TEDAŞ'tan geldi. Proje alanında yer alan TEDAŞ'a ait iki elektrik direği nedeniyle 24 otobüs, 3 minibüs ve 114 otomobil kapasiteli yer altı otopark inşaatına devam edilemezken, TEDAŞ 15 Kasım günü her iki direğin kaldıracağını Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdi.

Elektrik direkleri nedeniyle ihale şartnamesinde kendisine tanınan 250 iş günlük süre içinde projeyi tamamlayamayan fakat ceza ödemekten kurtulan firma için direklerin kaldırılmasıyla birlikte geri sayım yeniden başlayacak. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, firmaya tanınacak ek süreye ilişkin yeni bir değerlendirme yapılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, İsmet İnönü Kentsel Yaşam alanında gecikmenin telafi edilebilecek düzeyde olduğunu söyledi. İşin en önemli kısmının projenin Doğu Garajı yakasında yer alan yer altı otopark kazıları olduğunu kaydeden Aktekin, "İşin en zor kısmı tamamlandı. Fakat ihaleyi alan firma işe devam etmezse, teminatının yanması, cezalı fesih, ihale yasaklısı olması gibi birçok hukuki durumla baş başa kalır. Böyle bir durum yaşanırsa gereği yapılır" diye konuştu.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Bölgenin tepeden fotoları

--- KUTU ---

İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı'nı 13 Eylül 2011'de ihale etti. Muhammen bedeli KDV hariç 10 milyon 807 bin 658 bin TL olan projenin ihalesini, Aram-Cengi İnşaat Ortak Girişimi kazandı. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan İnönü İlköğretim Okulu, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi ve Doğumevi binalarının bulunduğu alanın düzenlemesi ve altında 24 otobüs, 3 minibüs ve 114 otomobil kapasiteli katlı otopark inşasını içeren projede ilk kazma geçen yıl kasım ayı içinde vuruldu.

Proje için 1 yıl önce dev inşaat makineleri, kazıcılar ve kamyonlarla alana giren firmaya ihale şartnamesiyle 250 iş günü süre tanındı. Fakat firma kendisine tanınan süre içinde inşaatı bitiremedi.

===

Antalyalı eczacıya ödül

ANTALYA Eczacı Odası Basın Yayın Kurulu üyesi Emine Akgün'e, 'Yılın Serbest Eczacısı' ödülü verildi. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Altın Havan İlaç ve Eczacılık Sektörü Başarı Ödülleri, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende, Antalya Eczacı Odası tarafından eczacılık mesleğine verdiği katkılar nedeniyle seçici kurula önerilen Emine Akgün de 'Yılın Serbest Eczacısı' ödülüne layık görüldü.

Eczacılardan oluşan rock grubu Reçete'nin dinletisi eşliğinde verilen kokteylle başlayan ödül gecesine eczacılar, ilaç firmaları temsilcileri ve geleceğin eczacıları öğrenciler katıldı. Antalya Eczacı Odası Başkanı Eczacı Kerem Zabun, Emine Akgün'ü bir televizyonda yaptığı sağlık programı aracılığı ile eczacılık mesleğine yaptığı katkılar ve çalışmaları nedeniyle jüriye önerdiklerini, Akgün'ün ödüle layık görülmesi nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Altın Havan İlaç ve Eczacılık Sektörü Başarı ödülüne layık görülen eczacılar arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Emine Akgün ise eczacılığa ve eczacılık mesleğine katkıda bulunmak için çalışmalarına ara vermeden devam edeceğini kaydetti. Akgün, 'Yılın Serbest Eczacısı' ödülüne layık görüldüğü için tarifsiz mutluluk yaşadığını söyledi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eczacı Emine Akgün ve ödül fotosu

===

Jant ve lastik hırsızları

ANTALYA'da park halindeki çelik jantlı otomobilleri kriko ile kaldırıp jantlarıyla birlikte lastiklerini çalan 2 kişi yakalandı. Kepez ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çelik jantlı otomobillerin lastiklerini çalan bir şebekeyi takibe aldı. Akdeniz Üniversitesi otoparklarında aynı gün iki aracın 4'er lastiğinin çalınması üzerine soruşturma başlatan polis, olaylarla ilgili bir PVC şirketinde çalışan 17 yaşındaki B.Ş. ile 19 yaşındaki Mustafa Ş.'yi gözaltına aldı.

TOPLAM 4 GÖZALTI

Polis şüphelilere yardım ettiği iddia edilen 20 yaşındaki H.D. ile çalınan lastiklerden bazılarını satın aldığı belirlenen N.Ö.'yü de gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada şüphelilerin 6 ayrı otodan lastik ve çelik jant hırsızlığına karıştıkları belirlendi. Polis çalınan lastikleri satıldıkları yerlerden toplayarak sahiplerine teslim etti. Gözaltındaki 4 şüphelinin sorgularının devam ettiği açıklandı.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gözaltına alınan şüphelilerin fotoları

===

Antalyalı kış manzarasını sevdi

SAMSUNLU emekli resim öğretmeni Zeki Serbest, doğup büyüdüğü Ladik ilçesi ve yurdun birçok bölgesinde yaşanan kış görüntülerini önce objektifine aktardı, sonra da tuvallerine resmetti. Yağlıboya çalışması kış manzaralarını Antalya'ya taşıyıp, eserlerini Orkun&Ozan Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergileyen Serbest, saydam yansıtıcı yüzeyler üzerinde oluşan görüntü yansımalarını da resmin bütününe renk, ışık ve leke olarak kazandırdı.

Serginin açılış konuşmasını yapan galerinin işletmecisi Himmet Öcal, "Galerilerde açılan sergiler, şehirlerin kültür-sanat yaşamına katkı amaçlıdır. Bu yolda pes etmek yok" diyerek, sanatçılara destek olmayı sürdüreceklerini belirtti. Sanatçı Serbest, kış günlerinin ürperten soğuğunu, beyaz örtü oluşturan kar manzarasını, dostluğu simgeleyen atlarla çekilen kızakları, üzerleri karla kaplı ağaçları, karda yürüyen insanları birleştirip, harmoniye dönüştürdüğünü anlattı. Sergi, 15 Aralık Cumartesi akşamına kadar gezilebilecek.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ressam Zeki Serbest'in tablo önünde yakın plan ve açılışa katılan davetlilerin toplu görüntüsü

===

Hayvanat bahçesi ailesi büyüyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doğa Parkı, canlı ailesine her geçen gün yeni üyeler katılıyor. 1989 yılında 650 dönüm arazi üzerine kurulan, 250 dönüm kapalı ve açık hayvan gözlem alanı ile 104 ayrı türde yaklaşık 1000 çeşit hayvanın yaşadığı Antalya Hayvanat Bahçesi'nin yeni doğanları, ziyaretçiler tarafından merakla takip ediliyor. Yeni doğan yavrular Hayvanat Bahçesi Müdürü Ziraat Mühendisi Zooteknist Dr. Nilgün Şeber Kahraman ve hayvanat bahçesinin baş veterineri Dr. Aygül Arsun gözetiminde büyüyor.

Titizlikle beslenen yavru 'Kamerun Koyunu', 'Cüce Keçi', 'Zebra', 'Midilli', 'Kurt', 'Maymun' ve 'Papağan' yavruları, kimi zaman biberon yardımıyla emziriliyor. Annelerinden taze sağılan sütü biberona dolduran veterinerler, gün içinde sık sık besleme işlemini gerçekleştiriyor. Kimi zaman yavruların annesi tarafından dışlandığını, kimi zaman ise annenin sütünün yetmemesi durumunda devreye giren veterinerler yeni doğanları besliyor.

Annelerinin bazen süt vermek istemediğini veya yavrularını dışladığını söyleyen Arsun, "Böyle bir durumda yavruları kaybetmemek için annelik görevini biz devralıyoruz. Anneden sağdığımız taze sütü öğün olarak yavrulara veriyoruz. Yavruların karnı doydukça sıcaklıklarının artması bizi mutlu ediyor. Küçücük canlılar, bizi gördükleri an yemeğin geldiğini anlıyor ve yanımıza koşuyorlar. Bu çok güzel bir duygu" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yavru kamerun koyunu ve cuce keçinin fotoları.

===

Anne adayları pilates yapmalı

ANTALYA Pilates Center'ın kurucusu aynı zamanda Akdeniz Pilates Derneği Başkanı Tuğba Biçer, kişiye özel pilates kurslarına başladı. Öğrencileriyle birebir ilgilenen Biçer, pilatesin yararlarını uygulamalı paylaşıyor. Aynı zamanda hamile anne adaylarıyla da seanslara katılan Biçer, pilatesin bir yaşam felsefesi olduğunu belirtiyor. Pilatesin 'sosyete sporu' gibi anıldığını, fakat her kadının yapabileceği fiyat politikalarına sahip bir spor branşı olduğunu kaydeden Biçer, "Antalya Pilates Center'da 50 öğrencim var. Bunlardan 10'u kişiye özel derslerime katılıyor" dedi.

Pilatesi insanlara anlatabilmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Biçer, "Aylarca süren pilates hocalığı eğitimimi tamamlayıp sertifikamı aldıktan sonra tek hayalim kendime ait salon açmaktı. Pilates, kadın erkek demeden her insanın yapabileceği bir spor. Profesyonellerin gözetiminde kısa sürede fiziksel ve ruhsal değişimi fark edebileceğiniz ender sporlardan birisi" diye konuştu. Sağlık için de pilates yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen Biçer, "Şu an iki anne adayı öğrencim var. Doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrası pilates yapmanın ayrıcalığını yaşayacaklar" dedi.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Tuğba Biçer'in pilates yaparken fotosu

13 KASIM SALI SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 16/21 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 05/16 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : 04/16 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 15/21 (AZ BULUTLU)

KEMER : 15/20 (AZ BULUTLU)

AFYONKARAHİSAR : 04/14 (AZ BULUTLU)

MANAVGAT : 14/20 (AZ BULUTLU)

KUMLUCA : 14/22 (AZ BULUTLU)

BUCAK : 05/17 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 09/15 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 02/13 (PARÇALI BULUTLU)

FETHİYE : 14/23 (AZ BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.02 06.27 11.49 14.33 16.58 18.16

AFYONKARAHİSAR: 05.05 06.31 11.49 14.29 16.55 18.15

BURDUR : 05.05 06.30 11.50 14.33 16.58 18.17

ISPARTA : 05.04 06.29 11.49 14.32 16.57 18.15

ALANYA : 04.57 06.22 11.44 14.28 16.53 18.11

KEMER : 05.03 06.28 11.50 14.34 16.59 18.17

KUMLUCA : 05.04 06.29 11.51 14.35 17.00 18.18

FETHİYE : 05.09 06.34 11.55 14.39 17.04 18.22

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

BARINAKLAR Yeni Lara Cad. 11/C 323 79 16

CANAN Güneş Mah. 6025 Sk. Ekin Sit. 339 96 41

ÇOBAN Atatürk Devlet Hast. karş. 344 11 41

KORAY Meltem Mah. 1348 Sk. Vatan Sit. 237 75 73

NİL Işıklar Cad. Türkay Apt. No: 27/A 242 26 58

NUR Yenidoğan Mah. Elmalı Sit. 237 07 39

ÖZSOY 16 Nolu Sağlık Ocağı karş. 259 62 66

PÜREN 30 Nolu Sağlık Ocağı karş. 321 36 32

ÜNSAL Özgürlük Mah. M.Akif Cad. 345 80 35

AFYONKARAHİSAR

--------------

ATAY Tuzpazarı Cad. No: 16 212 18 90

HELVACIOĞLU Bankalar Cad. No: 7 214 31 53

UTKU Doğan Sitesi Çınar otel yanı 213 47 00

ISPARTA

-------

ÇAĞRI Bahçelievler Mah. 3042 Sk. No: 1/1 218 49 93

EYLÜL Hızırbey Mah. 1509 Sk. No: 16 218 80 42

BURDUR

------

HAYAT Şehit Teğmen Halil Demirörs Cad. No: 2/B 232 10 10

ALANYA

------

MELTEM 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 511 00 73

NİSA Başkent Üniv. Hast. karşısı 513 25 26

KEMER

-----

ÇAĞLA Atatürk Cad. Torgay İşhanı No: 12/E 814 11 89

MANAVGAT

--------

EROL A.Pazarcı Mah. Lise Cad. 746 05 25

HİSAR Eski Hisar Mah. Güllük Cad. No: 26/A 742 77 33

FETHİYE

-------

CEM UTKU İnönü Bulvarı 612 77 70

MEĞRİ Devlet Hast. arkası 613 57 31 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement