Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap

Bağcılar\'dan Anadolu\'ya 60 Bin Kitap

Bağcılar'da büyük çoğunluğu öğrencilerden toplanan 60 bin kitap, Bilecik'ten Afyon'a kadar yeni öğrencilerle buluşmak üzere yola çıkıyor.

27.09.2012 11:45  Güncelleme: 12:15

Bağcılar'da büyük çoğunluğu öğrencilerden toplanan 60 bin kitap, Bilecik'ten Afyon'a kadar yeni öğrencilerle buluşmak üzere yola çıkıyor. 1 Ekim'de Bağcılar'dan yola çıkacak Gezgin Kitap ekibi 4 il ve 7 ilçeye uğrayacak.

Bağcılar Belediyesi'nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Gezgin Kitap Projesi" kapsamında 60 bin kitap 1 Ekim'de yola çıkıyor. Bağcılarlı öğrencilerin topladığı kitaplar, Bilecik'ten başlayarak, Eskişehir, Kütahya ve Afyon"da yeni öğrencilerle buluşacak. Bağcılar Halk Sarayı'nda düzenlenecek programla yola çıkacak "Gezgin Kitap" ekibi toplam 4 il ve 7 ilçe olmak üzere 11 noktaya ulaşacak.

"KİTABA DAYALI KÖPRÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kitapların bir kısmının Bağcılarlı öğrencilerden toplandığını bir kısmının da kendileri tarafından satın alındığını belirterek, "Bu proje ile öğrencilerimiz arasında, sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz" dedi.

14 NOKTAYA 60 BİN KİTAP

Bilecik'ten başlayacak sevkiyat, Söğüt ilçesinden sonra Eskişehir'in Odunpazarı ve Seyitgazi ilçeleri, Kütahya merkez ve Domaniç ilçesi ile devam edecek. Daha sonra Afyon merkez ve Çobanlar, Bolvadin, Şuhut ilçelerine ve Salar beldesine yapılacak. Gidilen her noktaya nüfusa göre, öğrencilere dağıtılmak üzere 4 ila 5 bin kitap bırakılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bağcılar'dan Anadolu'ya 60 Bin Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement