Burhaniye Kent Konseyi Dönem Başkanı Oldu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Kent Konseyi Dönem Başkanı Oldu

Burhaniye Kent Konseyi Dönem Başkanı Oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçen hafta sonu 8 ve 9 Aralık tarihlerinde İzmir Aliağa'da yapılan 9'uncu Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısında, Aliağa'nın ardından 30 ve 31 Mart 2013 tarihlerinde platforma ev sahipliği yapacak olan...

10.12.2012 12:31

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, geçen hafta sonu 8 ve 9 Aralık tarihlerinde İzmir Aliağa'da yapılan 9'uncu Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısında, Aliağa'nın ardından 30 ve 31 Mart 2013 tarihlerinde platforma ev sahipliği yapacak olan Burhaniye dönem başkanlığını devraldı. Türkiye Kent Konseyleri Platformunun Aliağa buluşması 8 Aralık Cumartesi günü başladı.

İlk günün sabahında platformun yürütme kurulu üyeleri Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret ederek ev sahipliği nedeniyle kendisine teşekkür ettiler ve belediye çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Ardından Petkim rafinerisinin kültür merkezinde ilk günün sabah oturumu gerçekleşti. Bu oturumda ilk sözü Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk aldı. Gündem konularının "Adalet" olduğunu belirten Öztürk,

"İnsanların günümüzde en çok adalete ihtiyaç duyduğu, sadece kendimiz için değil, sadece ihtiyacımız olduğunda değil, her zaman adalet istemeliyiz. Sadece insanlar için de değil doğadaki tüm canlılar için adil, adaletli davranmalıyız" dedi. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in adaletsizliğe uğradığını ifade eden Öztürk, kent konseylerini Aliağa'da ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Öztürk, platform organizasyona desteklerini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a da teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa nüfusu her yıl 3 ya da 5 bin kişi artan, Türkiye'nin her bölgesinden gelen insanları barındıran, farklı gelenek ve kültürlere karşın insanların barış içinde yaşadığı emekçi kenttir. Bu kent için hizmet etmekten, görev yapmaktan son derece mutluyum" dedi. Platformun bir sonraki dönem başkanlığını üstlenecek olan Burhaniye Kent Konseyi adına Necmi Şengider de kendilerini misafir ettiği için Aliağa Belediye Başkanına teşekkür ederek tüm kent konseylerini temsilen bir plaket sundu. Bu oturumda daha sonra Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık söz aldılar. Öğleden sonraki oturumda ise "Herkes için adalet" konulu söyleşi gerçekleşti.

İlk günün sonunda Dikili Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan'ın önerisi ile Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e destek için Dikili'ye gidildi.

İkinci günün sabahındaki tek oturumunda geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanan "Büyükşehir Belediye Yasası" tartışıldı. Bu oturumda da CHP Eskişehir Milletvekili ve Eskişehir Kent Konseyinin onursal başkanı Kazım Kurt, Aliağa eski Belediye Başkanlarından Hakkı Ülkü ve diğer bazı kent konseyi temsilcileri söz alarak görüş ve eleştirilerini dile getirdiler.

Bu son oturumun bitiminde ise Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk ev sahibi kent konseyi adına

Aliağa'nın ardından 30 ve 31 Mart 2013 tarihlerinde bir sonraki ve 10'uncu platforma ev sahipliği yapacak olan Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider'e dönem başkanlığını plaketini teslim etti. Son olarak ta katılımcı tüm kent konseyi temsilcileri sahneye gelerek hep birlikte anı fotoğrafı çektirdiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Kent Konseyi Dönem Başkanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement