Fethiye'de Mısır Protestosu - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Mısır Protestosu

Fethiye\'de Mısır Protestosu

Fethiye'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri darbe ve darbecileri kınarken, Mısır'da devam eden zulmün sona ermesini istedi.

02.08.2013 10:03

Fethiye'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri darbe ve darbecileri kınarken, Mısır'da devam eden zulmün sona ermesini istedi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi Mısır'da darbecilerin katlettiği vatandaşlar için gıyabında cenaze namazı kıldılar.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün yanı sıra Saadet Partisi İlçe Başkanı Ramazan Yiğit, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Aybars ile Memur-Sen ve diğer dernek vakıf temsilcilerinin de katıldığı yaklaşık 100 kişilik grup, 'Tüm darbe ve darbecileri lanetliyoruz', 'Mısır'da Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü lanetliyoruz' yazılı afişler açtılar. Bir grubunda tekbir getirdiği eylem sırasında 'Defol Sisi', 'Seninleyiz Mursi' şeklinde sloganlar da atıldı. Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, gazetecilere konu ile ilgili açıklama yaparken, bir vatandaş, soru sormak isteyince kısa süreli bir kargaşa da yaşandı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa yaptığı açıklamada; "Demokrasi şampiyonu geçinen partiler vardı. Bunlar sandıktan ümidini kestiler. Kara kara düşünmeye başladılar. Batı güdümlü ülkelerin desteğiyle ihtilal gerçekleştirmek için Türkiye'de de Gezi parkını bahane ettiler. Ancak 28 Şubat'ta olduğu gibi Başbakanımız hareketi fark ederek, buna müsaade etmedi. Milletimiz Türkiye'de oyunu görüp, bu kişileri yalnız bıraktı. Aynı olay Mısır'da da uygulandı. Mısır'da mazlumların sesi mutlaka duyulacak ve darbeciler demokrasiye teslim olacaktır" dedi.

Fethiye Sivil Toplum Platformu adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Aybars da Mısır'da ordunun yaptığı darbeye dikkat çekerek özetle; "General Sisi ve beraberindeki sözde Mısır Ordusu ırkçı emperyalizmin ve Siyonizmin taşeronluğunu yapmaktadır. İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen Batı bu darbeyi alenen desteklemektedir. Barışçıl gösteri yaparak beyan ettikleri iradenin ardında duran Mısır halkına karşı uygulanan şiddet Batılı demokrasileri hiç de rahatsız etmemektedir. Başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin tutumu kronik bir ikiyüzlülüğe ve çifte standarda bizleri tekrardan şahit yapmıştır" diyerek, "Sadece demokrasi mücadelesi veren ve sadece özgürlüklerini talep edenlere ateş açıldı. Her yere demokrasi ihraç eden Amerika bile aptallaştı veya aptal rolü oynamayı seçti. Darbeye darbe diyemedi" dedi.

Aybars, "İslam ülkelerindeki bütün darbelerin altında dolaylı veya direk olarak Amerika'nın imzası vardır; beslenmesi İsrail'le birlikte İsrail'in çıkarlarını gözetmektedir. Mısır'da başarılan darbe girişimi, akan kan, dinmeyen gözyaşının müsebbibi, tamamen İsrail'dir. İsrail'in çıkarlarını korumak için yapılmıştır" diyerek, "Birileri bu oyunun bilmeden piyonu olur, birileri de bilerek kuklası. Fethiyeli Müslümanlar olarak bizler de Mısır'da gerçekleşen darbeyi ve yüzlerce Müslüman'ın şehadeti ile sonuçlanan katliama karşı Mısır halkının özelde ve demokrasinin yanında olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. Mısır'da gerçekleşen darbe ve vesayet özlemlerinin Tunus, Yemen, Suriye, Libya'yı da sarmasına izin vermemeli, bu doğrultuda duyarlı tüm kesimlerin özellikle bugünlerde aktif bir şekilde tavır alınması, Mısır'ın meşru yönetimi ve Müslüman kardeşler ile dayanışması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Türkiye'nin dışında hiç kimseden ses çıkmadı. Bu durum bir insanlık suçudur, kabul edilemez bir uygulamadır. Müslüman kanı döken, Müslüman toprağını kirleten ve İslam Ümmetini yasa boğan bu katliamı lanetliyoruz" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Mısır Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement