Türkiye Kruvaziyer Platformu Miami'de - Son Dakika
Yerel

Türkiye Kruvaziyer Platformu Miami'de

Türkiye Kruvaziyer Platformu Miami\'de

ABD'nin Miami Kenti'nde düzenlenen Cruise Shipping Miami Fuarı'na katılan Türkiye Kruvaziyer Platformu, Türkiye'de kruvaziyer sektörüyle ilgili limanları, kurumları ve şirketleri bir araya getiren yapısı ile büyük ilgi gördü.

14.03.2013 17:26

ABD'nin Miami Kenti'nde düzenlenen Cruise Shipping Miami Fuarı'na katılan Türkiye Kruvaziyer Platformu, Türkiye'de kruvaziyer sektörüyle ilgili limanları, kurumları ve şirketleri bir araya getiren yapısı ile büyük ilgi gördü.

İzmir Ticaret Odası'nın öncülüğünde kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu, 11- 14 Mart 2013 tarihleri arasında ABD'nin Miami kentinde düzenlenen Cruise Shipping Miami Fuarı'na katıldı. Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun şemsiyesi altında İzmir, İstanbul, Trabzon, Alanya, Çanakkale, Mersin, Çeşme, Antalya, Bodrum ve Kuşadası limanları ile kentlerinin ve kruvaziyer şirketlerinin temsilcilerinden oluşan 27 kişilik bir heyet yer aldı.

Heyete Miami'de başkanlık yapan İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi, fuarda platformun büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Fuara katılan yabancı firmaların temsilcileri ilk defa kruvaziyer sektörünün Türkiye'deki tüm aktörlerini bir arara da görmüş oldular. Bu onların büyük ilgisini çekti" dedi. Norwegian Cruise Line CEO'su Kevin Sheean, Royal Caribbean Cruise Line Başkan ve Ceo'su Richard E.Fain, Holland America Line Başkan ve Ceo'su Stein Kruse, Silversea Cruise Başkanı ve Avrupa Kruvaziyer Konseyi Başkanı Manfredi Lefebre D'ovido'nun yanı sıra Silversia Cruise, Seadream Yacht Club, Prestige Cruise Holidays, Carnival Cruise Line, Crystal Cruise şirketlerinin temsilcileri ile görüştüklerini belirten Eskinazi, "Son derece verimli görüşmeler oldu. Hepsine yeni kurulan platform ve yapısı hakkında bilgi verdik. Artık gerek İzmir Limanı gerekse diğer limanlarla ilgili her türlü şikayet ve taleplerini platforma iletebileceklerini söyledik. Görüştüğümüz firma yöneticileri de tüm kruvaziyer limanlarının, şirketlerin tek bir çatı altında olmasından büyük memnuniyet duyduklarını, zira pek çok limanda benzer sorunlar yaşadıklarını bunları tek bir kuruma iletmeleri halinde daha çabuk sonuca ulaşacaklarına inandıklarını belirtti" dedi.

YENİ ŞİRKETLERLE İZMİR DAVETİ

Fuara katılan limanların ayrıca tek tek yaptıkları görüşmeleri ile kentlerini ve limanlarını tanıttıklarını bu açıdan da verimli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Eskinazi, İzmir'e seferleri olmayan Prestige Cruise, Celebrity Cruises, Viking Ocean Cruies şirketleri yetkilileri ile de görüştüklerini söyledi. Eskinazi, "Bu şirketlere İzmir hakkında bilgi verdik, İzmir'e davet ettik. Zaten İzmir hakkında ciddi bilgileri ve ilgileri olduğunu gördük. İzmir'e seferleri olmayan şirketler dahi İzmir'i çok yakından takip ediyorlar, ilgileniyorlar" dedi.

Eskinazi, standda Türkiye'yi tanıtıcı dokümanların dağıtılmasının yanı sıra bir kokteyl verildiğini de söyledi. Kokteyle Türkiye'nin Newyork Başkonsolosu M. Levent Bilgen Miami Ticaret Ateşesi Halit Akçağlayan da katılırken, kokteyl sırasında düzenlenen folklor gösterisi de katılımcıların büyük ilgisini çekti.

"ARTIK HEM CAZİP, HEM DE GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ"

Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ise, Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak geçtiğimiz yıl kuruluş çalışmalarını tamamlamalarının ardından ilk olarak Fransa'nın Marsilya Kenti'nde düzenlenen kruvaziyer fuarına, ardından ay Yunanistan'ın Volos Kenti'nde düzenlenen kruvaziyer toplantısına katıldıklarını hatırlattı. Demirtaş, "Platformumuz bu sefer de Miami'deki fuara katıldı. Bu katılım ile birlikte artık Türkiye Kruvaziyer Platformu'nun sektördeki tüm oyuncularına tanıtmış olduk" dedi. Türkiye'nin sektörde hızla ilerleyen ve büyüyen bir ülke olduğunu, Karadeniz'e açılmak isteyen, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'de yeni rotalar arayan şirketler için de Türkiye'nin büyük bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Artık cazip bir ülke olduğumuz kadar güçlü de bir ülkeyiz, Çünkü sektörün tüm oyuncuları olarak birlikte temsil ediliyoruz. İçeride rekabetimiz olabilir ama dışarıda birlikte hareket ediyoruz. Miami'de firmaların Türkiye'ye yönelik talepleri, şikayetlerini aldık. Bunların üzerinde platform olarak çalışıp, ilgili kurumlara ileteceğiz. Bundan sonra da Türkiye Kruvizayer platformu olarak benzer tanıtım çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Kruvaziyer Platformu Miami'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement