Ankara'da 15 yaşındaki çocuğa sokak köpekleri saldırdı - Son Dakika
3.Sayfa

Ankara'da 15 yaşındaki çocuğa sokak köpekleri saldırdı

Ankara'nın Mamak ilçesinde babaannesine giden 15 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı. Küçük kıza kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi.

30.04.2024 11:44  Güncelleme: 13:47

Ankara'da 15 yaşındaki çocuğa sokak köpekleri saldırdı

Anne Esra Uslu: "Güvenli bir şekilde sokakta korkmadan yürümek istiyoruz biz"

ANKARA - Ankara'nın Mamak ilçesinde babaannesine giden 15 yaşındaki çocuğa köpek saldırdı. Küçük kıza kuduz aşısı yapıldığı öğrenildi.

Olay 28.04.2024 tarihinde Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Ece Uslu kardeşi ile babaannelerine gitmek için apartmandan çıktı. Evden çıkan Uslu'ya siteye giren 6 köpek saldırarak eli ve bacaklarından yaraladı. Çevredekilerin bağırmalarından korkan köpekler kaçarken ihbar üzerine olay yerine sağlık ekibi geldi. Elinden ve bacağından yaralanan Uslu ilk müdahalelerin ardından Etlik Şehir Hastanesine kaldırarak tedavi altına alındı. Uslu'ya kuduz aşısı vurulurken tedavisine evde devam edildiği öğrenildi.

"Kızım, 'Anne ölüyorum, ölüyorum' diye bağırdı"

Çocuğunun sesini duyduktan sonra bağırarak dışarıya çıktığını söyleyen anne Esra Uslu, "Hani insanların ona zarar verdiğini hissettim, biri saldırdı herhalde dedim. Köpek hiç aklıma gelmedi ama birkaç gündür bu çok sıklıkla belediyeyi arıyordum çünkü yoğun köpekler görüyorduk. Daha sonra bir baktım kızım kanlar içinde binadan merdivenlerden çıkmaya çalışıyor. Kızım, 'Anne ölüyorum, ölüyorum' diye bağırdı. Kızımın üstüne kapandım daha ise komşu çıktı ve yardımcı oldu" diye konuştu.

Dışarı çıktığına köpeklerin saldırdığını anlayan Uslu, köpekleri sürekli çektiğini ve bunu ispat edemediğini belirtti.

Kızını kontrol ettiğinde diz kapağını ve elini ısırdığını gördüğünü söyleyen Uslu, "Hemen ambulansı aramak aklıma geldi. Sonra o anda videoya çektim zaten 3-4 saniyelik bir video çekebildim. Tamamen hakkımızı arayabilme. Daha sonra bizi ambulans Etlik Şehir hastanesine götürdü. Kuduz tedavileri sanırım Ankara'da 2 hastanede yapılıyormuş. Daha sonra orada işte hemen tedavisine başlandı" şeklinde konuştu.

Belediyeden 'küpeli' cevabını aldı

Belediyeye hakkını aramaya gittiğini aktaran Uslu, "Daha önceden evimin camından baktığım zaman okula giden çocuklara mutlaka arkalarından böyle koşuyor, özellikle çocuklara karşı çok saldırganlar. Hani bunun sebebini ben anlayamadım, çözemedim ama gerçekten çocuklara karşı bir saldırganlık var. Daha sonra ben belediyeyi çok aradım arama kayıtlarımda mevcut. Belediyeyi her aradığımda bana şu cevabı verdiler, 'Küpeli efendim, sıkıntı yok yani bunlar küpeli' köpeklerin küpeli olması benim çocuklarımın herhangi bir uzvunu koparmasına ya da sağır etmesi, kör etmesi, burnunu koparması mı lazım. Ama ben asla böyle bir şey kabul etmiyorum. Böyle bir saçmalık olamaz. Sonuna kadar da hakkımı arayacağım. Hakkımı savunacağım. Benim için ve diğer mağdur çocukların, mağdur insanların hakkı için ben sonuna kadar gideceğim yani. Ben sokakta gerçekten güvenli bir şekilde çocuklarım ben sokakta gerçekten marketime pazarıma çarşamba güvenli bir şekilde gitmek istiyorum. Böyle arkama baka baka korkarak yürümek istemiyorum artık yetkililerin çözüm bulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Uslu, akşam hava karardıktan sonra köpeklerin toplandıklarını ve adli mercilere başvuracağını belitti.

Uslu, "Bizim sokaklarda gerçekte güvenli bir şekilde bunun bize artık garantisini vermelerini istiyorum. Güvenli bir şekilde sokakta korkmadan yürümek istiyoruz biz" dedi.

Kızının merhametli bir çocuk olduğunu söyleyen Uslu, "Benim çocuğum gerçekten çok merhametli bir çocuktu. Akşam yemeklerimizden arta kalanları kaplara koyup sokak hayvanlarına indirelim, anne ne yiyorlar diye düşünen bir çocuktu ama şimdi çocuk o tramvayla günlerini geçiriyor. Ben nasıl okula gideceğim diye düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Uslu, "Biz sokakta hayvan görmek istemiyoruz. Köpekler her zaman potansiyel saldırgan varlıklardır" ifadelerine yer verdi.

Ankara\'da 15 yaşındaki çocuğa sokak köpekleri saldırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ankara'da 15 yaşındaki çocuğa sokak köpekleri saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement