Çilem Doğan'dan yüzüne kezzap atan erkekle evlenen Berfin'e destek: Yalnız bıraktınız - Son Dakika
3.Sayfa

Çilem Doğan'dan yüzüne kezzap atan erkekle evlenen Berfin'e destek: Yalnız bıraktınız

Çilem Doğan\'dan yüzüne kezzap atan erkekle evlenen Berfin\'e destek: Yalnız bıraktınız

Çilem Doğan'dan Berfin Özek'in evlenme kararını "Bundan sonra kaç potansiyel saldırgan " sevgilimin yüzüne kezzap atsam da o beni affederse sorun çözülecek diye düşünecek? Kaçı nikah masasına oturunca yasalar ve toplum karşısında kendini aklanmış hissedecek?" diye yorumladı.

16.12.2021 10:02  Güncelleme: 10:09

Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşini öldürdüğü için 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan, 2 yıl önce yüzüne asit atan erkek arkadaşıyla evlenen Berfin Özek'e destek çıktı. Özek'in sahipsiz bırakıldığını, kimsenin destek olmadığını söyleyen Çilem Doğan; Berfin Özek'in kararını "celladına aşık olma sendromu" olarak niteledi.

Çilem Doğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

"YAPAYALNIZ KALDI"

"Ben, ölmemek için öldürmek zorunda kalanım. Acıyı da, kaygıyı da ,çaresizliğin ne demek olduğunu da en iyi bilenlerdenim. Hepimiz Berfin Özek'iz . Berfin'i tanıyorum, endişelerini , kaygılarını, korkularını ve hayattaki yalnızlığını…

Her ne kadar sosyal medya denen sanal platformda "Berfin'in yanındayız" denilse de aslında kendi dünyasında yapayalnız kaldığını çok iyi biliyorum.

Çilem Doğan'dan yüzüne kezzap atan erkekle evlenen Berfin'e destek: Yalnız bıraktınız

Berfin hayalleri çok güçlü bir kadın. Çocukluğunun en güzel çağında bir cani tarafından yüzüne asit atılarak sadece yüzünü kaybetmedi. Hayalleri de umutları da kayboldu.

Yıllardır ameliyat olmak için ne kadar mücadele etti? Çalışmak istiyorum dedi. Kimse Berfin'e destek olmadı. Sokakta yürürken özgürce yürüyemedi. Yıllardır perçem keserek yüzünü saklamaya çalıştı. Peki soruyorum sizler beyninizi. laçkalaşmış düşüncelerinizi, yargısız infazlarınızı söz konusu kadın olunca o kötü zihniyetinizi ne ile saklayacaksınız?

"BERFİN'E NEDEN İŞ VERMEDİNİZ, ESTETİK YAPTIRMADINIZ?"

Peki soruyorum Berfin kararsızlık içerisinde karar verirken bulunduğu ilin belediye başkanına soruyorum; Berfin'e neden iş vermedi ? Peki soruyorum. Nerede sağlık sektörleri? Nerede estetik doktorları? Dünyalarca para harcayıp her gün sırf güzellik uğruna bir yerlerini yaptıranlar neredeler? Biliyorum klavye başındasınız. Kadın arkadaşımızı ve ailesini linç etmek için fırsat kolluyorsunuz.

Çilem Doğan'dan yüzüne kezzap atan erkekle evlenen Berfin'e destek: Yalnız bıraktınız

Peki biliyor musunuz Berfin kendisini ve ailesini korumak için şehir değiştirmek istediğini?

"BERFİN'İ ÇİRKİNLEŞTİRİP BAŞKASIYLA EVLENME HAKKINI ELİNDEN ALDI"

Kadın olmanın üzerindeki en büyük baskılardan bir tanesi güzel olmak zorundasın, belli bir yaşa geldiysen mutlaka evlenmelisin, evlendiysen çocuk yapmalısın. Belki o alçak tarafından Berfin'i çirkinleştirip başka bir erkekle evlenme hakkını elinden alındığı için toplumda hep öteki hissedeceğini düşündü. Berfin'in hayatı kabusa dönmüş belki de psikolojisi bozulmuş kadını suçlamak, işin nedeninden ziyade sonucuyla ilgilenmek basite kaçmadır.

Maalesef insan kendi başına gelmeyen olaylarla ilgili bol keseden konuşur. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. Ancak bu gibi olayların toplumsal karşılığı var. "Kendi etti kendi buldu" demek potansiyel katillere cesaret vermek olabilir. İşin bu boyutunu da düşünmek gerekiyor.

"NEDEN O ERKEKLE EVLENDİ?"

Berfin kendine bağımsız bir hayat kurmak yerine neden o alçakla evlenmeyi tercih etti?

Bundan sonra kaç potansiyel saldırgan "sevgilimin yüzüne kezzap atsam da o beni affederse sorun çözülecek" diye düşünecek? Kaçı nikah masasına oturunca yasalar ve toplum karşısında kendini aklanmış hissedecek

"KUZU KURDA AŞIK OLDU"

Olayın celladına aşık olma sendromu olarak da ele alınabilecek kadar sosyolojik nesnel gerçekler var. Kendisine baskı kuran, eziyet eden karaktere aşık olmak, yani kuzunun kurttan kaçmasına şaşılmaz. Zira kurt kuzunun düşmanı ve avcısıdır. Asıl hayret edilecek şey; kuzunun kurda sevdalanıp gönül kaptırmasıdır. İnsanın kendini zora sokan ve üzen koşulları kabullenmesi, savunması, sıkıntıya sokan nedenleri görmemesi, ezilmesine rağmen ezenin yanında yer alması, hatta ezen kişiye karşı minnet duyması olarak da tanımlanabilir.

Berfin buradayım buradayız. İnsani duyguları olan bütün vicdanımız seninle. Yaşadığın şeyler çok ağır şeyler biliyorum. Hayat senin hayatın. Her ne şartlarda olursak olalım dayanışmamızın önüne hiçbir şey engel değil. Kirpiğin yere düşmesin.

Son Dakika 3.Sayfa Çilem Doğan'dan yüzüne kezzap atan erkekle evlenen Berfin'e destek: Yalnız bıraktınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement