Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı'nın ismini kullanarak açtıkları sahte satış hesabıyla dolandırıcılık yaptılar - Son Dakika
3.Sayfa

Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı'nın ismini kullanarak açtıkları sahte satış hesabıyla dolandırıcılık yaptılar

Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı'nın ismini kullanarak açtıkları sahte satış hesabıyla dolandırıcılık yaptılarArdahan'ın Çıldır ilçesinde dolandırıcıların yeni taktiği duyanları şaşkına çevirdi.

24.11.2022 13:16  Güncelleme: 16:58

Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı'nın ismini kullanarak açtıkları sahte satış hesabıyla dolandırıcılık yaptılar

ARDAHAN - Ardahan'ın Çıldır ilçesinde dolandırıcıların yeni taktiği duyanları şaşkına çevirdi. Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı'nın ismi kullanılarak uygun fiyata telefon ve araç parçası satan işyerlerini olduğunu sosyal medya kullanılarak tanıtımı yapan dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri insanları kısa sürece dolandırıp paralarını alıyorlar.

Dolandırıcıların yeni yöntemi sınır kapısı Aktaş Sınır Kapısı'nın faaliyete başlamasıyla, vatandaşlar ucuz ürün almak için internet üzerinden tanımadıkları yerlerden alışverişe yönelince başlarına gelmeyen kalmıyor. Özellikle araç parçası ve telefon fiyatlarında yaşanan artışlarından etkilenmemek için uygun fiyata ürün bulduklarını sananlar dolandırıcıların eline düşüyor. Son dönemde Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısının ismi kullanılarak uygun fiyata telefon ve araç parçası satan işyerlerini olduğunu sosyal medya kullanılarak tanıtımı yapan dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri insanları kısa sürece dolandırıp paraları alıyorlar.

Dolandırıcılar, özellikle sosyal medya üzerinde açtıkları hesaplarla yurtdışından uygun fiyata kaydı yapılmış cihaz ve orijinal araç parçası sattığının yayınını yapıyor.

Çıldır ilçe merkezinde iletişim sektöründe faaliyet gösteren işyeri sahibi Ahmet Rıfat Vural, "Ne ilçemizde ne de Aktaş Sınır Kapısında sosyal medya hesaplarından belirtilen kayıtlı telefon veya orijinal araç parçası satan işletmeler bulunmuyor. Dolandırıcılar son dönemde bu şekilde birçok kişiyi dolandırdığı gibi halada dolandırmaya devam ediyor. İnanın işyerimize her gün tanıdık birileri veya internetten işyerimizin telefonu bulan kişiler böyle satış yapan yerlerin olup olmadığını soruyor. Ama dediğim böyle işyerleri ne ilçe merkezinde nede Aktaş Sınır kapısında ne yakının, içinde nede başka bir yerde yok. Lütfen ucuz orijinal gibi söylemlere insanlarımız itibar etmesin, para göndermesin. Çünkü bunlar dolandırıcılıkta yeni bir sistem bulmuşlar ve insanlarımızı çok rahat dolandırıyorlar" dedi.

Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı\'nın ismini kullanarak açtıkları sahte satış hesabıyla dolandırıcılık yaptılar
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Çıldır ve Aktaş Sınır Kapısı'nın ismini kullanarak açtıkları sahte satış hesabıyla dolandırıcılık yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement