Pakistan'da Protestolarda BM Binaları Ateşe Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Pakistan'da Protestolarda BM Binaları Ateşe Verildi

01.03.2026 18:40

Gilgit-Baltistan'da ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları sonrası protestolar patlak verdi, BM binaları yakıldı.

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan eyaletinde ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası düzenlenen protestoda, Birleşmiş Milletler'e (BM) ait çok sayıda bina ateşe verildi.

Pakistan'da ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları sonrası patlak veren protestolar devam ediyor. Gilgit-Baltistan eyaletinde yer alan Skardu kentinde sokağa inen yüzlerce kişi, çok sayıda binayı ateşe verdi. Binalar arasında BM'ye ait binalar da yer alırken, polisin protestoları bastırmada yetersiz kalmasının ardından bölgeye ordu birlikleri sevk edildi.

Pakistan'ın Karaçi kentinde bulunan ABD Konsolosluğu önünde İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in öldürülmesinin ardından başlayan protestolarda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi ise yaralanmıştı. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Pakistan'da Protestolarda BM Binaları Ateşe Verildi - Son Dakika


Advertisement