Terör Örgütü Üyesi 11 Kişi Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
3.Sayfa

Terör Örgütü Üyesi 11 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Terör Örgütü Üyesi 11 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

İzmir’de terör örgütü DKP/BÖG’e (Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri) yönelik 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

13.06.2017 13:56

İzmir'de terör örgütü DKP/BÖG'e (Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri) yönelik 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü DKP/BÖG'ye yönelik soruşturması doğrultusunda geçtiğimiz 1 Haziran'da İzmir, Muğla, Mersin ve Ankara illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 13 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan 2'si farklı suçlardan tutuklanırken, sorguları tamamlanan diğer 11 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan kişilerin şehirlerde bombalı ve silahlı eylem hazırlığında olduğu belirtilirken, örgüte eleman temin ettikleri öğrenildi. Adliyeye sevk edilen zanlıların, 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Rakka'da öldürüldüğü iddia edilen Ayşe Deniz Karacagil ve Suriye'de öldürülen Ulaş Bayraktaroğlu'yla da aynı örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri belirtildi. Ayrıca Alsancak semtinde bulunan Devrimci Parti'nin binasında yapılan aramalarda ise örgüte kazandırılan ve Suriye'de çatışmalarda bulunan kişiler hakkında bilgilerin olduğu dokümanlar ele geçirildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Terör Örgütü Üyesi 11 Kişi Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement