Moskovalı Kadın, Tarihi Kur'an-ı Kerim'i İçin 800 Bin Doları Reddetti - Son Dakika
Dünya

Moskovalı Kadın, Tarihi Kur'an-ı Kerim'i İçin 800 Bin Doları Reddetti

Moskovalı Kadın, Tarihi Kur\'an-ı Kerim\'i İçin 800 Bin Doları Reddetti

Moskovalı kadın, dedesinin ölümünden sonra eşyalarının arasında bulduğu 16. yüzyıldan kalma Kur'an-ı Kerim için 800 bin dolar teklifi reddedip camiye bağışladı.

03.04.2017 09:02  Güncelleme: 10:29

Moskavalı Anaşka Hacimuradova, dedesinden kalma Kur'an-ı Kerim için Londra'dan teklif edilen 45 milyon rubleyi (yaklaşık 800 bin doları) geri çevirip camiye bağışladı.

KİTABI SATMAYA KARAR VERDİ

Kitabın dış görünümünden çok değerli olduğunu anladığını söyleyen Anaşka Hacimuradova isimli kadın, öncelikle kitabı satmaya karar verdiğini, bu nedenle değerinin tespit edilmesi için kitabı iki kez ekspertizden geçirdiğini dile getirdi.

800 BİN DOLAR TEKLİF EDİLDİ

Hacimuradova, gazetecilere "Uzmanlar Kur'an kitabının 16.yüzyılın başlarına ait olduğunu doğruladı, hatta içinde ne zaman kimden kime teslim edildiğine dair bir liste var. Londra'da Kur'an için önce 12 milyon ruble teklif ettiler, ardından 45 milyon rubleye arttırdılar." dedi.

'PARAYLA MUTLULUK KURAMAZSINIZ' DEYİP CAMİYE BAĞIŞLADI

Teklifleri geri çeviren Hacimuradova daha sonra kitabı camiye bağışlamaya karar verdi. Moskovalı kadın, "Parayla mutluluk kuramazsınız, fikrimizi değiştirdik ve bağış yapmaya karar verdik. Camiye gidip orada her zaman onu görebilirim, çocuklarıma, yakınlarıma gösterebilirim, çünkü orada daha uzun zamanlar korunacak. Kur'an eski ve el yazısıyla Suriye'de yazılmış. Herkes, ne kadar iyi korunduğuna şaşırdı, yazılar çok rahat okunuyor." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Moskovalı Kadın, Tarihi Kur'an-ı Kerim'i İçin 800 Bin Doları Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement