Genç Araştırmacılar, Nobel Ödüllü Bilim İnsanlarıyla Buluşacak - Son Dakika
Ekonomi

Genç Araştırmacılar, Nobel Ödüllü Bilim İnsanlarıyla Buluşacak

Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı’na, Türkiye’deki üniversitelerin kimya ve kimya mühendisliği bölümlerinden 6 genç araştırmacı katılacak

27.06.2013 12:23

Almanya'da düzenlenecek 63. Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı'na, Türkiye'deki üniversitelerin kimya ve kimya mühendisliği alanından 6 genç araştırmacı katılacak.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1951 yılında başlatılan Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları, güncel bilimsel konuları ve geleceğe yönelik araştırma alanlarını konu alarak Nobel ödüllü bilim insanları ile genç araştırmacıları ders, panel ve seminerler gibi çeşitli platformlarda buluşturuyor.

Etkinliğe Türkiye'den de genç araştırmacıların katılması amacıyla 2009 yılında TÜBİTAK ile Lindau Konseyi ve Vakfı arasında anlaşma imzalandı. Anlaşma kapsamında TÜBİTAK'ın başlattığı 2231-Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı ile toplantılara son 3 yıldır Türkiye'den lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam eden öğrenciler ile doktora dereceli genç araştırmacılar katılıyor.

TÜBİTAK'ın desteğiyle 6 genç araştırmacı toplantıya katılacak

63. kez düzenlenecek Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı, 29 Haziran-5 Temmuz arasında Lindau'da gerçekleştirilecek. Etkinliğe Türkiye'yi temsilen TÜBİTAK'ın desteklediği kimya ve kimya mühendisliği alanından 6 araştırmacı katılacak. Toplantıya katılacak genç araştırmacılar şöyle:

"Dilek Varışlı (Gazi Üniversitesi), Doruk Ergöçmen (ODTÜ), Mehmet Zahmakıran (Yüzüncü Yıl Üniversitesi), Muhammet Kahveci (Yıldız Teknik Üniversitesi), Önder Metin (Atatürk Üniversitesi) ve Yiğit Altay (Bilkent Üniversitesi)."

Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları'nın 2014 etkinliğine katılmak isteyenler, ağustos ve eylül aylarında TÜBİTAK'a başvuruda bulunabilecek. Başvurular, fizyoloji alanında alınacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Genç Araştırmacılar, Nobel Ödüllü Bilim İnsanlarıyla Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement