Türk Telekom, Mardin'de Kamu Kurumlarına Sunduğu Hizmetleri Tanıttı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom, Mardin'de Kamu Kurumlarına Sunduğu Hizmetleri Tanıttı

Türk Telekom, Mardin\'de Kamu Kurumlarına Sunduğu Hizmetleri Tanıttı

Türk Telekom tarafından Mardin’de düzenlenen "Kurumsal Müşteri Günleri" toplantısında, kamu kurum ve kuruluşlara yönelik hizmetler tanıtıldı

05.10.2013 17:02

Türk Telekom tarafından Mardin'de "Kurumsal Müşteri Günleri" toplantısı düzenlendi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurumsal Müşteri Başkanlığı tarafından Mardin Hilton Garden INN Otel'de düzenlenen toplantının basına kapalı gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Türk Telekom Kamu Müşteri Yöneticisi Hıdır Peker, finans sektöründe kamu bankalarının telekomünikasyon altyapısını Türk Telekom'un sağladığını bildirerek, Ziraat Bankası'nın bin 500'den fazla şubesine fiber altyapı tesis edildiğini, ülke genelindeki tüm şubelerini VPN altyapısı ile birbirine bağladıklarını ifade etti.

Borsa İstanbul'un, veri merkezi konusunda Türk Telekom'dan hizmet aldığını bildiren Peker, şunları kaydetti:

"Güvenlik sektöründe ise Jandarma Genel Komutanlığı'nın binden fazla birimini VPN altyapısı ile tek çatı altında topladık. Emniyet Genel Müdürlüğü ile yürüttüğümüz Metropol Projesi ile kurumun 160 biriminde, noktadan noktaya metro ethernet erişim olanağı sağladık. Adalet Bakanlığı'nın SEGBİS Projesi ile Türk Telekom, TTVPN erişimiyle artık duruşmaların video kayıtlarının tutulabilmesine, ifadelerin video konferans ortamı ile uzaktan da alınabilmesine olanak tanınıyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Telekom, gelişmiş teknolojisiyle Türkiye'deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi ve iletişim alanındaki ihtiyaçlarını belirleyerek, grup şirketleri ile birlikte uçtan uca çözümler sunmaya ve müşterilerine değer yaratmaya devam edecek."

Türk Telekom Mardin İl Müdürü Veysi Kutlu da yaptığı konuşmada, başta e-devlet projeleri olmak üzere alanında örnek, markalaşmış, hayatı kolaylaştıran pek çok projenin iletişim altyapısını Türk Telekom'un sağladığına dikkati çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 37 bin okula internet bağlandığını ve Fatih Projesi'nin ilk fazında 2 bin 236 okulda intranet bağlantısı kurulumunun devam ettiğini açıklayan Kutlu, "Sağlık sektöründe yine kurumların ihtiyacına yönelik çözümler sunuyor, hastanelerin yüksek hızlı internet erişimlerini gerçekleştiriyor ve Sağlık Bakanlığı'na ait donanımları Türk Telekom veri merkezlerinde barındırıyoruz. Belediyeler ve iştirak şirketlerinin tüm iletişim ihtiyaçları da büyük oranda Türk Telekom tarafından sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kutlu, ulaşım sektöründe de Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait tüm radar ve havaalanlarının, Karayolları Genel Müdürlüğü, TCDD ve Kara Ulaştırması Biriminin, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün iletişim altyapılarının da Türk Telekom tarafından desteklendiğini sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom, Mardin'de Kamu Kurumlarına Sunduğu Hizmetleri Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement