Uçak Üretiminde Sona Gelindi - Son Dakika
Ekonomi

Uçak Üretiminde Sona Gelindi

Bölgesel uçak üretimi konusunda son aşamaya gelindiğini belirten Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Boeing dahil uluslararası firmalarla görüştüklerini söyledi.

25.09.2014 12:26  Güncelleme: 14:13

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölgesel uçak üretimi konusunda son aşamaya geldiklerini ve ABD'li Boeing'in de dahil olduğu uluslararası üreticilerle görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen havacılık fuarı Air Show 2014'ün açılışında bir konuşma yapan Elvan, "Bölgesel uçak imalatı ile ilgili çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle iş modelleri ve diğer süreçlere yönelik olarak arkadaşlarımızla dün kapsamlı bir toplantı yaptık. Bir ay içerisinde daha somut neticeleri paylaşacağız. 2023 hedefimiz ilk Türk milli bölgesel uçağımızı imal etmek" dedi.

"BOEİNG, İŞBİRLİĞİNE AÇIK"

Boeing'in Türkiye ile üretim konusunda işbirliğine açık olduğu açıklamasını değerlendiren Elvan, "Savunma Sanayi müsteşarımız, Havelsan ve TUSAŞ genel müdürlerimiz taraflarla bir araya gelecek. Özellikle telif hakları ve diğer konularda isteğimiz belli, kendi uçağımızı üretmek. Yerli üretim konusunda belirli koşullarımız ve şartlarımız olacak, bunların sağlanması halinde işbirliğine gidebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

"MONTAJ YOK, ÜRETİM İSTİYORUZ"

Montaj önerisine sıcak bakmadıklarını söyleyen Elvan, "Özellikle önemli parçaların Türkiye'de üretilmesini, üretim hattının Türkiye'de olmasını, platformun Türkiye'de geliştirilmesini istiyoruz. Düşüncelerimizi bugün aktaracağız... Özellikle dar gövdeli dediğimiz 120 ve daha aşağısı yolcu kapasiteli uçaklar için dünyada 11 tane firma var. Bu firmalarla arkadaşlarımız da görüşüyor. İnşallah bu yıl içinde bir karar vereceğiz" dedi.

Bu yıl sonu itibariyle Türkiye genelinde 170 milyon yolcuya ulaşılacağını söyleyen Elvan, geçen yıl bu rakamın 150 milyon olduğunu da söyledi.

Uçak Üretiminde Sona Gelindi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Uçak Üretiminde Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • 1453 kartalları: GEZİ ZEKALILAR ÇAPULCU HAİNLER PKK'LILAR KOMÜNISTLER FAŞISTLER ÇETELER KUDURSUN 44 13 Yanıtla
  • MUSTAFA: Dikkat ediyorumda bazı gezi zekalılar var, bunları sınırdışı etmek lazım ülke menfaatini hiç düşünemiyorlar gözleri kör olmuş, doğruyu görmüyorlar. . . ALLAH ıslah etsin inşallah. . . 29 8 Yanıtla
  • egeli: İŞTE TÜRKİYE UÇUYOR VARMI ÖTESİ. YILLARCA BOŞ İLERLE UĞRAŞMIŞIZ. YALANCI ATATÜRKCÜLER İERİ İLERİ ŞARKILARI MARŞLARI ÇALIP ÇEPLERİNİ DOLDURMUŞLER. RAHAT HAYAT SÜRMÜŞLER HALK PERİŞAN KALMIŞ. ŞİMDİ GENE PERİŞAN ŞİRKETLER KAZANIYOR. HALK KÖLE 24 2 Yanıtla
  • SADDAM: İnsanların içine karışmış insanım diye geçinip giden mahluklar var 9 2 Yanıtla
    antep: not: blade saddam kardeş taşı sana atmış tabi idrak edersen 0 0

Advertisement