Astor Enerji Halka Arz İçin SPK'ya Başvurdu - Son Dakika
Finans

Astor Enerji Halka Arz İçin SPK'ya Başvurdu

Astor Enerji Halka Arz İçin SPK\'ya Başvurdu

Transformatör, orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünleri üreten Astor Enerji şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurumu’na (SPK) başvurdu. Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal halka arz ile ilgili, “Yerli ve milli imkanlar ile enerji sektörü ve endüstrinin kullandığı kritik ürünleri imal etme gücümüze yatırımcıları da ortak ederek tüm şeffaflığımızla halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

01.11.2022 15:29  Güncelleme: 16:51

Transformatör, orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünleri üreten Astor Enerji şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurumu'na (SPK) başvurdu. Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal halka arz ile ilgili, "Yerli ve milli imkanlar ile enerji sektörü ve endüstrinin kullandığı kritik ürünleri imal etme gücümüze yatırımcıları da ortak ederek tüm şeffaflığımızla halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz" dedi.

ISO Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesine göre transformatör, orta ve yüksek gerilim anahtarlama ürünleri üretiminde Türkiye'nin lider şirketleri arasında olan Astor Enerji, şirket paylarının halka arzı kapsamında izahname onayı için SPK'ya başvurdu.

İzahname onayı için SPK'ya başvuru hakkında Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal açıklama yaptı. Ünsal şu bilgileri paylaştı:

"SPK'YA HALKA ARZ BAŞVURUMUZU GERÇEKLEŞTİRDİK: Halka arz ile marka değerimizi daha çok artıracağımıza inanıyoruz. Kurumsal yapımızı güçlendirmek, şirketimize değer katacak yatırım fırsatlarını fonlamak ve dünya pazarındaki mevcut payımızı artırmak, Ar-Ge merkezli büyüme hedefimizi sürdürmek, milli teknolojiye ve ülke ekonomisine daha fazla değer katmak amacıyla SPK'ya halka arz başvurumuzu gerçekleştirdik.

HALKA AÇIK BİR MARKA OLARAK BÜYÜMEMİZE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ: Enerji sektörü ve endüstrinin kullandığı kritik ürünleri imal etme gücümüze yatırımcıları da ortak ederek tüm şeffaflığımızla halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz.

ENDÜSTRİNİN TALEBİ OLAN ÖZGÜN ÜRÜNLER ÜRETECEĞİZ: Halka arzdan gelecek gelir ile yatırımlara devam edeceğiz. Türkiye'deki liderliğimizi sürdürürken, yurt dışı pazarlarındaki mevcut varlığımızı geliştirmek ve genişletmek amacıyla kapasitemizi, ürün gamımızı geliştirecek ve işletme sermayemizi güçlendireceğiz. Ar-Ge çalışmalarımızı, başta yenilenebilir enerji sektörünün ihtiyaçlarına cevap veren teknolojik ürünlerimizi geliştirmek olmak üzere endüstrinin talebi olan özgün ürünler ile arttıracağız.

YENİ HATLARIN AÇILMASI ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR: Bununla beraber üretim tesislerimizin verimliliğinin yükseltilmesi, yeni makine, ekipman ve sistemlerin alınması, yeni hatların açılması da önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu yatırımlara ek olarak ana faaliyetlerimizi destekleyen nitelikteki güneş enerji santrali (GES) yatırımı, mekanik fabrika kapasitesinin geliştirilmesi yatırımı, elektrikli araç şarj istasyonlarının yapımı ve bu istasyonların kurulu güçlerinin kapasite arttırımları için gerekli altyapı yatırımları da gelecek yatırım planlarımız içinde yer alıyor.

2022 YILINDAKİ CİRO HEDEFİMİZ 370 MİLYON DOLAR: Türkiye'de ayda 2 bin adet dağıtım transformatörü üretebilecek kapasiteye sahip lider markayız. 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 70'in üzerinde büyüme gösterdik. Bu yıl ise ihracatın payını daha da artırarak 370 milyon dolar üzerinde ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Astor Enerji olarak bugün başta İspanya, Almanya, Litvanya, Irak, Kamerun ve Malezya olmak üzere dünyada 90'ın üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Geniş üretim gamımızla, sektör araştırmalarına göre 5 yıl içinde dünyada 66 milyar dolar seviyesine ulaşması beklenen büyük bir satış pazarına hitap ediyoruz. Hedefimiz tüm satışlarımız içinde ihracatın payını yüzde 40 seviyelerineçıkarmak ve Türkiye'deki liderliğimizi sürdürülebilir kılmak.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TEST LABORATUVARINA SAHİP: Astor Enerji aynı zamanda 2 bin 200 metrekare alanı ve teknik özelliklerine göre 1000 MVA 800kV kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük test laboratuvarına sahip. Şirketin bünyesinde, transformatör izolasyon yağlarının deneyleri ve gaz analizi için akredite kimya laboratuvarı, yüksek gerilim ve orta gerilim anahtarlama ürünleri akredite test laboratuvarları da olmak üzere 10 adet test laboratuvarı hizmet veriyor. Bununla birlikte özel transformatörlerin testlerini yapabilmek ve üretim artışına bağlı olarak test ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni bir özgün test laboratuvarı da yatırım planları arasında bulunuyor.

ASTOR ENERJİ ELEKTRİK ENERJİSİNİN TAMAMINA YAKININI KENDİ ÜRETTİĞİ YENİLENEBİLİR ENERJİDEN KARŞILIYOR: Astor Enerji'nin Ankara 2 OSB'de son teknoloji ile donatılmış 140 metrekare açık alan üzerinde, fabrikasının çatılarında 6,6 miliwalt (MW) kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali (GES) bulunuyor. Astor Enerji bu sayede kullandığı elektrik enerjisinin tamamına yakınını kendi ürettiği yenilenebilir enerjiden karşılıyor. Şirket, Ankara ili Bala ilçesinde sahibi olduğu arsa üzerine gerçekleştirmeyi planladığı yeni arsa üzeri GES yatırımıyla kurulu GES gücünü 20 MW üzerine çıkarmayı, kullandığı elektrik enerjisinin tamamını yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı ve elektrik satışı yapmayı hedefliyor.

ASTOR ENERJİ YIL SONUNA KADAR EN AZ 50 ŞARJ İSTASYONU KURMAYI HEDEFLİYOR: Yıl sonuna kadar en az 50 şarj istasyonu kuracak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan 49 yıllığına Şarj Ağı İşletmeci Lisansı alan ilk firmalardan olan Astor Enerji, 2022 yılı sonuna kadar ise en az 50 şarj istasyonu kurmayı hedefliyor. Şirket, bu istasyonların kullandığı elektrik enerjisini de yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı planlıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Finans Astor Enerji Halka Arz İçin SPK'ya Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement