Palandöken'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Palandöken'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

10.01.2015 10:38  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken, mesajında gazetecilerin toplumun aynası olduğunu ve dünyadaki gelişmeleri doğru, hızlı ve tarafsız gözle halkın bilgi sahibi olabilmesi için özveriyle çalıştıklarını belirterek, demokrasinin ve çağdaş düzenlerin vazgeçilmez birer aktörü olan basın yayın organlarının toplumun gözü, kulağı, aynası ve sesi olduğunu kaydetti. Gazetecilerin doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tuttuklarını, bundan sonra da aynı ilkelerle çalışacaklarına inancının tam olduğunu ifade eden Palandöken, "Basın sektörünün emekçileri, değerli arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyorum. İletişimin en temel taşlarından olan gazetecilik, toplumun gelişmesinde çok önemli ve büyük sorumluluklar taşıyan bir meslek. Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır" dedi.

"GAZETECİLER BÜYÜK ÖZVERİ İLE GÖREV YAPIYOR"

Dünyadaki gelişmelerden doğru ve zamanında bilgilendirilemeyen toplumların gelişmelerinin problemli ve zayıf olduğunu belirten Palandöken, şunları ifade etti:

"Gazetecilik mesleği, önemli bir kamu hizmetinin yanında insanlık için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Bu mesleği icra eden değerli arkadaşlarımız, mesleklerinin gerekli kıldığı sorumlulukları yerine getirirken fedakarca görevlerini yapmaktadırlar. Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesi konumundadır ve doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tutarlar. Zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin büyük bir özveri ile çalışan ve bu şerefli mesleği en güzel şekilde yapmaya çalışan, bizlerin önünü açan tüm fedakar gazetecilerimizi takdir ve tebrik ediyor çalışmalarında üstün başarılar diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Palandöken'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement