11. Cumhurbaşkanı Gül Tunus'ta - Son Dakika
Güncel

11. Cumhurbaşkanı Gül Tunus'ta

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'un "siyasi uzlaşı" tecrübesini takdir ettiğini belirtti.

06.12.2015 01:38

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'un "siyasi uzlaşı" tecrübesini takdir ettiğini belirtti.

Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'nin daveti üzerine, Susa kentinde düzenlenen "Tunus için Yeni Ekonomik Vizyon (The State and The Entreprise: Creating a New Economic Vision)" başlıklı toplantıya katılmak üzere önceki gün Tunus'a gelen Gül, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, "Tunus'ta, 2012 yılındaki ziyaretimden bu yana çok gelişmeler var. Tunus'un parlak bir geleceği var, başarısı tüm İslam ve Arap dünyasını ilgilendiriyor" dedi.

Türkiye'nin Tunus ve ayrım gözetmeksizin tüm Tunus halkıyla yardım ve dayanışma içerisinde olduğunu kaydeden Gül, Tunus'un siyasi uzlaşı tecrübesinden de övgüyle söz ederek bu tecrübenin daha iyi bir gelecek sunacağını ifade etti.

Türkiye ile Tunus arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Gül, Türk iş adamlarının Tunus'ta yatırım yapmak istediklerine dikkati çekerek, Tunus parlamentosunun yabancı yatırım için hazırlamakta olduğu kanun taslağının iyi bir durum olduğunu belirtti.

Gül, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler iyi ancak özel sektörde bazı bürokratik engeller var. Yıllar önce Tunus'a geldiğimde beraberimde bazı iş adamları vardı. Tunus'ta yatırım yapmak istediler ancak projelerin hayata geçirilme sürecinde bir yavaşlık var" diye konuştu.

Gül, Tunus ziyareti çerçevesinde Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, Başbakan El-Habib es-Sıyd, Meclis Başkanı Muhammed en- Nasır ve Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Cumhurbaşkanı Gül Tunus'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement