19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika
Güncel

19 Ekim Muhtarlar Günü

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

19.10.2018 17:26

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ve beraberindeki muhtarlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından Çınar ve beraberindekiler, Vali Büyükakın'ı ziyaret etti.

Büyükakın, İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile merkez ve ilçe köy ve mahalle muhtarlarını kabulünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapılan toplantılarda,muhtarların taleplerini dinlemelerini ve yakın çalışmaları konusunda talimatlarının bulunduğunu anımsattı.

Muhtarların köylerinde ve mahallelerinde yaşananları yakından görme imkanına sahip olduklarını ifade eden Büyükakın, şöyle konuştu:

"Vatandaşın direk problemini dinleme anlamında muhtarlarımız önemli. Muhtarlar aracılığıyla sahadan daha doğru bilgi alabileceğime inanıyorum. Ankara'da yaptığımız toplantılarda Sayın Cumhurbaşkanımızın 81 ilin valisine her seferinde söylediği talimatı; 'Bir ilde birinin hakkı yeniyorsa, bir garip aç kalıyorsa' bunun vebali sizindir. Eğer bunu yapmazsanız hakkımı helal etmiyorum size' dedi.

Bu konulardan nasıl haberimiz olacak, sizlerin sayesinde olacak. Bende size diyorum aynısını.Sizlerin bizlere destek vermesi son derece önemli. Muhtarlar, bulunduğu bölgede devlet adına güç kullanan kişilerdir. Siz bizim yönetim teşkilatımızın bir birimisiniz. Yönetimin genel manada daha hızlı ve etkili çalışması, daha verimli, vatandaşa hızla hizmeti götürebilmesi, doğru yere hizmetin gidebilmesi ve o hizmet önceliklerinin doğru sıralanması için sizlerden gelen bilgiler son derece önemli. Sizler destek verdiğinizde yönetim teşkilatımız çok daha güçlü olacak.Bizim gören gözümüz, duyan kulağımız ve tutan elimiz olun."

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ile muhtarların katıldığı etkinlikte, 20 yılın üzerinde muhtarlık yapan merkez Beşiktaş Mahalle Muhtarı Saffetin Arı'ya plaket verilirken, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yapılan desteklerden dolayı Bilecik Muhtarlar Derneğine de "Gümüş Madalya" beratı' verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Ekim Muhtarlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement