24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türk Basınında Sansürün Kaldırılışının 108. Yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Kamçı, mesajında basın özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarının belirlenmesiyle başlayan ve günümüzde de Gazeteciler Günü olarak kutlanan 24 Temmuz 1908 tarihinin, "Basın Hürdür, Sansür Edilemez" ilkesiyle görev yapan gazeteciler için anlamlı bir gün olduğunu ifade etti.

Basının, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadığını belirten Kamçı, şunları kaydetti:

"Basın, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir. Kayseri'nin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum."

Kamçı, bu duygu ve düşüncelerle, başta Kayseri'de faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement