Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Yılın Fotoğrafları" Oylaması

Oylamaya katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, "haber" kategorisinde Ali Hasan'ın "Kardeşe Elveda", "yaşam" kategorisinde ise Metin Aktaş'ın "Pakistan'da Mülteciler" fotoğrafını beğendi.

30.12.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafı" oylamasına katıldı.

Toçoğlu, AA'nın "haber" ve "yaşam" kategorilerinde oylamaya sunulan fotoğraflarını tek tek inceledi.

"Haber" kategorisinde Ali Hasan'ın çektiği "Kardeşe Elveda", "yaşam" kategorisinde ise Metin Aktaş'ın " Pakistan'da Mülteciler" fotoğraflarına oy veren Toçoğlu, fotoğrafların hepsinin birbirinden çarpıcı olduğunu söyledi.

Her birinin ayrı anlam ifade ettiğini vurgulayan Toçoğlu, "Yaşadıklarımızı canlı hafızada tuttuğumuz Filistinli çocuğun kardeşine vedası, hakikaten çok etkileyici bir fotoğraf. Hem Filistin'de yaşanan dramı ortaya koyması açısından hem de hafızalarımızı tazelemesi açısından önemli fotoğraf. O yüzden onu tercih ettim" diye konuştu.

"Kardeşe Elveda" başlıklı fotoğrafta, Cebaliye Mülteci Kampı'nda, evinin bahçesinde oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden küçük kardeşi Sameh Junaid'e son kez bakan Filistinli 9 yaşındaki Ansam'ın acısı anlatılıyor.

"Pakistan'da mülteciler" başlıklı fotoğrafta ise Pakistan'da, ülkenin Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban militanlarına karşı başlatılan geniş çaplı operasyondan kaçan bölge sakinleri için Bannu bölgesinde kurulan mülteci kamplarından bir görüntü bulunuyor. Fotoğrafta, bir kız çocuğu kucağında ve yanındaki çocukla objektiflere yansıyor. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Yılın Fotoğrafları' Oylaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement