AB Bakanı Bozkır Sefcovic ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı Bozkır Sefcovic ile Bir Araya Geldi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) Türkiye ve AB arasındaki güçlü işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

16.03.2015 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) Türkiye ve AB arasındaki güçlü işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Enerji Birliğinden Sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile AB Bakanlığında bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye'nin önem verdiği birçok enerji projesinin AB'nin açıkladığı enerji stratejisiyle uyumlu olduğunu kaydeden Bozkır, yarın Sefcovic'in Enerji Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geleceğini ve taraflar arasında yüksek düzeyli enerji diyaloğunun başlatılması için mutabakat imzalanacağını belirtti.

TANAP konusunda AB ile Türkiye arasındaki güçlü işbirliğinin devam edeceğini bildiren Bozkır, enerji diyaloğu çerçevesinde daha sık toplantılar gerçekleştirileceğini dile getirdi. Bozkır ayrıca doğalgaz dışında yenilenebilir enerji ve nükleer enerji kollarında da işbirliğinin devam edeceğini aktardı.

Sefcovic de TANAP'ın Türkiye ve AB için çok önemli bir proje olduğunu belirterek, "TANAP kaynakların çeşitlendirilmesi açasından anahtar bir proje" değerlendirmesinde bulundu. Sefrovic, Türkiye ile enerji diyaloğunu başlatmak istediklerini, daha iyi işbirliğinin nasıl sağlanacağı konusunu ele alacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı Bozkır Sefcovic ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement