Rusya-Ukrayna gerginliğini zirveye taşıyacak hamle! ABD, Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşünüyor - Son Dakika
Güncel

Rusya-Ukrayna gerginliğini zirveye taşıyacak hamle! ABD, Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşünüyor

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan Donbas krizinde tansiyon düşmüyor. Ukrayna ordusu Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bölgelere askeri sevkiyat yaptığını açıklamasının ardından derinleşen krize ABD de dahil oluyor. ABD ordusu, Rusya ile gerilimi artan Ukrayna'ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz'e savaş gemileri yollamayı düşünüyor.

08.04.2021 21:25  Güncelleme: 00:04

CNN'e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Pentagon yetkilisi, gelecek haftalarda Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüklerini açıkladı.

Konuya ilişkin herhangi bir takvimden bahsetmeyen yetkili, ABD Donanması'nın Karadeniz'de rutin olarak sürekli faaliyetlerde bulunduğunu fakat bölgeye savaş gemileri göndermenin " Moskova'ya, ABD'nin durumu çok yakından izlediği mesajını vereceğini" dile getirdi.

TÜRKİYE'YE BİLDİRİM YAPMAK ZORUNDALAR

Haberde ayrıca, Karadeniz'e savaş gemileri göndermek isteyen ABD'nin gemilerini boğazlardan geçirebilmek için bu niyet beyanını en az 14 gün önce Türkiye'ye bildirmek zorunda olduğu ancak bu bildirimin yapılıp yapılmadığının henüz bilinmediği kaydedildi.

"HERHANGİ BİR SALDIRI BEKLEMİYORUZ"

Bölgede şu an herhangi bir saldırı beklemediklerini kaydeden yetkili, bu durumun değişmesi halinde yeni gelişmelere hazırlıklı olacaklarını vurguladı ve ABD hava unsurlarının Karadeniz üzerindeki uluslararası hava sahasında Rusya'nın eylemlerini takip noktasında gözetleme faaliyetlerine devam ettiğini sözlerine ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugünkü basın brifinginde, Rusya'nın Ukrayna sınırına asker yığmasına yönelik endişelerini bir kez daha dile getirerek, bu konuda NATO müttefikleri ile görüştüklerini açıklamıştı.

UKRAYNA-RUSYA SINIRINDA GERGİNLİK

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve AGİT'ten oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Rusya-Ukrayna gerginliğini zirveye taşıyacak hamle! ABD, Karadeniz\'e savaş gemileri göndermeyi düşünüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya-Ukrayna gerginliğini zirveye taşıyacak hamle! ABD, Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • rotasız: rusya ve ukraynadan gelen mültecilere kapımız açıktır... 8 3 Yanıtla
  • Üst akıl : Kardeşlerim uluslararası bir sürü antlaşma var Hangi birine uyuyorlar montreden bahsediyosunuz isteseler tanımayız derler nereye girmek isterseler girerler ama Türkiye giriş var çıkış yok güçlü olmak zorundayız bırakın montre zırvalıklarını 6 1 Yanıtla
  • Düzgün akil: ABD Rusya'ya birşey yapamaz. Amaç Türkiye'yi zora sokmak. Hatta yakında ukraynayi Rusya'ya hibe edecek, sebebi Rusya ile Çin'e karşı ittifak kurmak. Buradaki taktik Türkiye'yi sıkıştırmak, montroden vazgeçirmek. Türkiye'yi maşa yapmak. Taktik davranışlar sergileyerek strateji kuruyorlar. 6 0 Yanıtla
  • enteresann: Bu amerika ne kadar fırsatçı ya abd köpekleri ile rus köpekleri kendilerini yiyip bitirseler keşke diycemde bu ikili topyekün savaşşsa yasanılacak dünya kalmaz ot yeşermez yeryüzünde o derece şakası yok. 4 0 Yanıtla
  • hakan: möntrö olayı budur işte. rus abd soğuk savaşının iç siyasete yansıması. ruslar abd gemilerinin boğazdan geçişini istemiyor. 2 0 Yanıtla
  • Boğazlar: Yol geçen hanı gibi isteyen geçip gidiyor. Aslında Montreyi iptal edip Tam egemenlik kurmak gerek ama Montre dense ortalık karışıyor. Birde bunu iptal edip Herkes işine burası bizim desek ne olur acaba. 2 0 Yanıtla
    Tarih : Kafana çökerler. Boğazlar benim diyemezsin. 0 0
  • KERBELA: GEÇMESİN BU CONİLER BOĞAZDAN 1 0 Yanıtla
  • Derin düşünce: Bu gemiler geçerse ve bilinmeyen bir sebep ile boğaz trafiği kapanırsa ne olur acaba 0 0 Yanıtla
  • Ömer meşe: Abd? Gazlıyor ,Ukrayna'yı hep aynı senaryo 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement