Açık Ceza İnfaz Kurumunda Diploma Töreni - Son Dakika
Güncel

Açık Ceza İnfaz Kurumunda Diploma Töreni

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Halk Eğitim Merkezi, KOSGEB, ATSO ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik kurslarıyla açık öğretim lisesi programlarında başarı gösteren mahkumlara sertifikaları ve lise diplomaları verildi.

14.01.2016 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Halk Eğitim Merkezi, KOSGEB, ATSO ve İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik kurslarıyla açık öğretim lisesi programlarında başarı gösteren mahkumlara sertifikaları ve lise diplomaları verildi.

Törenin açılışında konuşan Vali Mahmut Demirtaş, hükümlülerin mücadele azmini tebrik ederek, Adalet Bakanlığı'nın çağdaş infaz sistemiyle tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması açısından örnek çalışmalar yaptığını anımsattı.

Bunun en güzel örneğini bugün burada yaşadıklarını dile getiren Demirtaş, okumanın yaşının olmadığını ve eğitimi de sadece okul olarak düşünmemek gerektiğine dikkat çekti.

Öğrenimin ve bilginin var olduğu her yerin okul olduğunu aktaran Demirtaş, şöyle konuştu:

"Burası hükümlülerimiz için aynı zamanda bir okuldur. Hükümlülerimizin burada alacakları eğitimle daha çok hayata bağlanacaklarına inanıyorum. Kiminiz eşinize, kiminiz çocuklarınıza, kiminiz de annenize ve babanıza kavuşmak için gün sayıyorsunuz. Hepinizin farklı bir öyküsü, farklı bir acısı vardır mutlaka. Ama yılmamışsınız, moralinizi bozmamışsınız. Hepinizin bu süre zarfında hayattan mutlaka dersler çıkardığına inanıyorum. Sizlerin burada aldığınız ve alacağınız eğitimlerle, hem kendinize hem çevrenize faydalı olacağınızı düşünüyorum. Alacağınız diploma ve sertifikaların hayatınızda yeni bir kapının aralamasına vesile olmasını diliyor, sizleri hayata hazırlayarak meslek edindirme kursları açan Cezaevi yönetimine, Halk Eğitim Merkezine, İŞKUR'a, KOSGEB'e, ATSO'ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz da Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması açısından örnek çalışmaların yapıldığını belirtti.

Burada yaptıkları faaliyetlerin dar imkanlar çerçevesinde gerçekleştirilen gurur kaynağı işler olduğunun altını çizen Yılmaz, "Genel itıbarıyla yapılan işlere baktığımızda 5 yılda yapılacak işleri hükümlülerimiz tarafında bir yılda yapılmıştır. Açık Ceza İnfaz kurumumuzun en büyük özelliği farklı iş kollarında iş üretebilmesidir. Türkiye'deki birçok kurumda genel de bir veya iki iş kolu tercih edilirken, bizler çok farklı iş kollarında faaliyet gösteriyoruz. Daha iyi neler yapabiliriz arkadaşlarımızla sürekli bunun değerlendirmesini yapıyoruz. Bu manada bizlere her zaman destek veren Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılan uygulamalı kurslar ve yürütülen çalışmalarla ilgili bili veren Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdulhamit Denizci de kurum olarak tutuklu ve hükümlülerin eğitimine öncelik verdiklerini söyledi.

Bu eğitimler sonucunda 1 lisans, 18 ön lisans olmak üzere 19 hükümlünün Adıyaman Üniversitesinde örgün öğrenim gördüğünü aktaran Denizci, 6 açık öğretim fakültesi, 75 açık öğretim lisesi ve 20 hükümlünün Açık Öğretim ortaokulunda öğrenimini sürdürdüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından hükümlülere sertifikaları ve diplomaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Açık Ceza İnfaz Kurumunda Diploma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement