AFAD Uyardı: Hasarlı Yapıları Kullanmayın - Son Dakika
Güncel

AFAD Uyardı: Hasarlı Yapıları Kullanmayın

AFAD Deprem Dairesi Gökçeada depremi konusunda yazılı açıklama yaptı.

24.05.2014 14:03  Güncelleme: 14:17

AFAD Deprem Dairesi Gökçeada depremi konusunda yazılı açıklama yaptı.

AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan verilere göre depremden sonra büyüklüğü 3 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini belirten AFAD, "Artçı deprem aktivitesi yoğun olarak devam etmektedir. Depremin şiddeti 7 olarak ölçülmüştür" dedi.

AFAD depremin başta Çanakkale, Edirne ve İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi'nde şiddetli olarak hissedildiğini, Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarlar bildirildiğini, herhangi bir can kaybı olmadığını kaydetti. AFAD, "Deprem açısından oldukça aktif olan Çanakkale ili birinci derecede tehlikeli deprem bölgesindedir. Bölgede aletsel dönemde meydana gelen bazı depremler 1912 M=7.2 Şarköy Mürefte, M=6.3, M=6.3 Şarköy Mürefte, 1953M=7.2 Yenice- Gönen, 1975 M=5.0 Ezine, 1975 M=5.5 Gelibolu, M=5.4 Biga depremleri son yüzyılda meydana gelen en büyük depremlerdir" açıklaması yaptı.

Başbakanlık AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı, deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel AFAD Uyardı: Hasarlı Yapıları Kullanmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement