Antalya Eğitim-Sen'den Sürgün Protestosu - Son Dakika
Güncel

Antalya Eğitim-Sen'den Sürgün Protestosu

Antalya Eğitim-Sen\'den Sürgün Protestosu

Antalya'da bir araya gelen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim Sen) Antalya Şubesi, üyeleri öğretmen Emine Nar Kaya'nın Demre İlçesi'ne haksız yere sürgün edildiğini iddia ederek eylem yaptı.

31.12.2015 15:53

Antalya'da bir araya gelen Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim Sen) Antalya Şubesi, üyeleri öğretmen Emine Nar Kaya'nın Demre İlçesi'ne haksız yere sürgün edildiğini iddia ederek eylem yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim- Sen Antalya Şubesi üyeleri, Kepez İlçesi Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli olan Emine Nar Kaya'nın Demre Kekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne haksız yere sürgün edildiğini iddia ederek, basın açıklaması yaptı. Açıklaması sırasında gruptakiler, Mücadelemiz, Baskı, Soruşturma, Sürgünlerle Engellenemez' yazılı pankart açtı. Sloganlarla tepkilerini dile getiren eylemciler adına açıklama yapan Eğitim- Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, dedikodu üzerine yapılan sürgünün hiçbir hukuki ve insani tutumla bağdaşmadığını söyledi.

"ÖĞRENCİYİ DÖVEN KİŞİYE YAPTIRIM YOK, TANIĞA SÜRGÜN CEZASI" İDDİASI

Emine Nar Kaya'nın aile bütünlüğü bozularak 160 kilometre uzaklıktaki Demre İlçesi'ne sürgün edildiğini savunan Öztürk, "Anayasa çiğnenmiş, hukuk hiçe sayılmıştır. Üyemiz Emine Nur Kaya'ya isnat edilen suçlamaların hepsi dedikodudan, mahalle kahvehanesi sohbetlerinden öteye geçmeyen konuşmalardır. Bu komployu hazırlayanlar, tanıkları da ortamı da hazır hale getirmişler. Bu komplonun müsebbibi olan kişi, öğrenci dövüp yargılanırken hiçbir yaptırımla karşılaşmamış ama bizim üyemiz, bu olaya tanıklık etmenin bedelini sürgün edilerek ödemektedir" dedi.

Öğrenci dövenin aklanırken, şiddete uğrayan öğrenci lehine tanıklık yapanın cezalandırıldığını savunan Kadir Öztürk, "Küçük bir çocuğu annesiz bırakmak, Kepez'deki öğretmeni Demre'ye sürgün etmek insafla da izanla da uyuşmamaktadır. O nedenle yetkilileri ve sorumluları ortaya konulan komploya düşmemeye, yanlış olduğu açık ve yanlı bir şekilde hazırlanan soruşturma raporundaki teklifi uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz. Valilik makamı önüne gelen bu teklifi reddetmelidir" diye konuştu. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Eğitim-Sen'den Sürgün Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement