Atatürk Ölümünün 76. Yılında İstanbul'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Ölümünün 76. Yılında İstanbul'da Anıldı

Atatürk Ölümünün 76. Yılında İstanbul\'da Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında anılıyor.

10.11.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında anılıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği 10 Kasım'da saatler 09.05'i gösterdiği anlarda İstanbul'un bir çok yerinde hayat durdu. Resmi törenlerin dışında İstanbul'un bir çok semtinde, yollarda, köprülerde, Atatürk Havalimanı'nda vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Boğaziçi Köprüsü'nde de sürücüler saat 09.05'de araçlarını durdudu, yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını da açarak saygı duruşunda bulundu.

E-5'DE TRAFİK DURDU

Atatürk'ü anmak için saatlerin 09.05'i gösterdiği sırada çok sayıda araç, E-5'te bir anda durarak korna çalmaya başladı. Sürücüler araçlarından inererek saygı duruşunda bulundu. Metrobüs'te seyehat eden bazı yolcularda metrobüs duraklarında saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunda bulunan araç sürücüleri ve vatandaşlar daha sonra yollarına devam etti.

ATATÜRK HAVALİMANI

Atatürk 76. ölüm yıldönümünde adının verildiği Atatürk Havalimanı'nda da saygıyla anıldı. Saat 09.05'te, iç ve dış hatlar terminallerinde hayat durdu. Pasaport, Gümrük ve Güvenlik kontrollerinden geçen yolcular ve tüm personel 2 dakika süreyle çalan sirenle birlikte saygı duruşundu bulundu. Dış Hatlar terminalinde pasaport kontrolünden sonraki arınmış salonlarda terminal içinde yapılan anons iyi duyulmadığı için burada bulunan ve çoğunluğu transit yolcu olan turistlerden bazıları yürürken, bazıları da Türk görevlilere uyarak saygı duruşunda bulundu. Saat 09.05 te Atatürk Havalimanı İşletmesini yürüten TAV Havalimanları Holding çalışanları da bir araya gelerek toplu olarak saygı duruşunda bulundular.

VATAN CADDESİ'NDE "09.05"

Vatan Caddesi'nde araçlarıyla seyir halinde olan sürücüler Ata'ya saygı için araçlarını durdurarak saygı duruşunda bulundu. Bazı sürücüler de klaksonlarına basarak saygı duruşuna eşlik etti. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki dev Türk bayrağı da yarıya indirildi.

İSTANBUL ADLİYESİ'NDE 10 KASIM

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76. yıldönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nda saygı duruşunda bulunuldu. Ata'nın ölüm saati olan 09.05'te çalan siren üzerine başlayan saygı duruşu 09.07'ye kadar sürdü. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Ölümünün 76. Yılında İstanbul'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement