Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Ankara\'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıl dönümü nedeniyle bir resepsiyon verdi.

28.12.2015 11:09

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümü nedeniyle bir resepsiyon verdi.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde Başkan Gökçek'in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonda, 30. yılını kutlayan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da bir konser verdi. FOMGET Halk Oyunları ekibi de orkestra eşliğinde kısa bir gösteri sundu.

Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç, "Ankara'yı bir orkestra şefi gibi başarıyla yönetiyorsunuz" diyerek, Başkan Gökçek'i sahneye davet etti ve şeflerin kullandığı bageti Başkan Gökçek'e verdi.

Başkan Gökçek'in şef olarak bir süre yönettiği Kent Orkestrası'nda sanatçı Nur Yoldaş, "Hoş geldiniz, hoş geldiniz, sevgi dostluk getirdiniz" adlı parçayı seslendirdi.

GÖKÇEK: "ATATÜRK'ÜN ANKARA'YA GELİŞİ KUTLU OLSUN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona Ankara vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Ekmekçi, diplomatik misyon temsilcileri, Belediye bürokratları, meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Atatürk'ün, 27 Aralık 1919 tarihinde Ankara'ya gelişinin, Kent Orkestrası'nın verdiği 30. Yıl Konseri ile kutlandığı gecede konuşma yapan Başkan Gökçek, "Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 96. yıl dönümünün herkese kutlu olmasını diliyorum. Bu anlamlı günü kutlamanın mutluluğunu bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.

30. yılını dolduran Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın da vereceği konserle yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, "Orkestramıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugünün başka bir anlamı daha var. O da kendi orkestramızın 30. yılını kutluyor olması. Mevcut kadrosuyla, gençleriyle emekli ettiğimiz tüm sanatçılarımızın bu güzel anını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Kent Bandosu olarak faaliyete başlayan Orkestra'nın bugün yurt içinde ve dışında binlerce konser veren bir orkestraya dönüştüğünü belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Ben 22 seneden beri belediye başkanıyım. Benden 8 sene daha eski Kent Orkestramız var, gerçekten gurur duyuyoruz. Binlerce konser verdiler. Yurt içinde, yurt dışında bizi temsil ettiler. Orkestraya emek veren tüm müzisyenlerimize buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar."

8 FARKLI SOLİSTİN KATILIMIYLA KONSER

Kent Orkestrası'nın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişi töreni ile aynı güne denk gelen 30. Yıl Konseri, büyük coşkuyla geçti. Kent Orkestrası'nın solisti Nur Yoldaş'ın yanı sıra sevilen sanatçılar Can Somer, Duygu Cinemre, Dilek Özak, Bahadır Özüşen, Turgay Mengü, İpek ve Cumhur Öner'in de cazdan popa, operadan etnik ezgilere kadar birbirinden farklı türden güzel şarkıları seslendirdikleri konser, büyük beğeni topladı.

Konserin ardından orkestraya emeği geçenler ile emekli olan tüm müzisyenlere, Başkan Gökçek tarafından birer plaket hediye edildi. Şef Kemal Günüç, Orkestra'nın gelişip büyümesine ve sağladığı tüm katkılar nedeniyle Başkan Gökçek'e teşekkür ederek, genç müzisyenlerin kadro talebini dile getirdi.

Orkestra üyelerinin bu talebini bir şartla yerine getireceğini ifade eden Başkan Gökçek, "Eğer Ankara için marş olabilecek güzellikte bir şarkı bestelerseniz, sizin bu isteğinizi yerine getireceğim. Bu da 5 tane olacak, ben de içinden seçeceğim" dedi.

Başkan Gökçek, konserin ardından, Kent Orkestrası'nın stüdyolarının ve yine aynı yerde bulunan enstrümanların, eski afişlerin sergilendiği müzeyi gezdi. Gökçek burada eski konserlerin haber kupürlerinden oluşturulmuş bir tabloyu da imzaladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement