Avrupa Birliği, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yerleşimleri Genişletme Kararını Kınadı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yerleşimleri Genişletme Kararını Kınadı

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in Doğu Kudüs’ün Givat Hamatos yerleşim alanında 2610 yeni konut inşası ve Silvan beldesinde yerleşimleri genişletme kararını kınadı.

03.10.2014 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in Doğu Kudüs'ün Givat Hamatos yerleşim alanında 2610 yeni konut inşası ve Silvan beldesinde yerleşimleri genişletme kararını kınadı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın basın ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in bu kararının "iki devletli çözüm ihtimalini dinamitleyen ve İsrail'in Filistinlilerle müzakereler yoluyla barışçıl çözüme bağlılığını sorgulatan ilave ve hayli zarar verici bir adım olduğu" belirtildi.

Tarafların müzakerelerle çözüme bağlılığının "ancak tek taraflı adımlardan sakınmaları ve iki devletli çözümün uygulanabilirliğini tehdit etmemeleri halinde" inandırıcı olacağı ifade edilen açıklamada, İsrail hükümetine "bu kararlarını derhal geri alması ve Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yerleşim politikasına son vermesi" çağrısı yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in iki devletli çözüme dayalı kalıcı barışa bağlılığının AB ile ilişkilerinin geleceğini belirleyeceği vurgulandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği, İsrail'in Doğu Kudüs'te Yerleşimleri Genişletme Kararını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement