Avrupa İnsanlığı Tekeline Almış - Son Dakika
Güncel

Avrupa İnsanlığı Tekeline Almış

Avrupa İnsanlığı Tekeline Almış

Mehmet Niyazi Özdemir'in Çanakkale Mahşeri Adlı Kitabında Yer Verdiği Kahramanlık Olaylarının Konu Edildiği Söyleşi Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezi'nde Dün Gerçekleşti.

25.03.2011 20:32  Güncelleme: 20:33

Mehmet niyazi özdemir'in çanakkale mahşeri adlı kitabında yer verdiği kahramanlık olaylarının konu edildiği söyleşi zeytinburnu kültür ve sanat merkezi'nde dün gerçekleşti.

Çanakkale Mahşeri adlı kitabıyla aynı adı taşıyan söyleşide konuşan Yazar Mehmet Niyazi Özdemir Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında verilen büyük mücadelenin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.

"Avrupa İnsanlığı Tekeline Almış"

İnsanlık olgusunun Avrupa'nın tekelinde olduğunu söyleyen Özdemir, Avrupa'nın kendi değer yargılarını insanlığın hafızasına kazıdığını belirterek şunları söyledi: "Bir insanın geçmişini teslim aldın mı, geleceğini de gayet kolay teslim alırsın. Avrupa'da bunu yapmaya çalışıyor.

İnsanlıkla ilgili olguları kendisinde toplamaya çalışan Avrupa geçmişinde bunun tam tersi bir durumla Avrupa kültürünün temellerini atan Endülüs'teki tüm Müslümanları katletmişlerdir. Avrupa kendi tarih anlayışıyla bütün insanlığa bu tarihi mal ederek insanlığı teslim alma peşinde ve bunu da büyük ölçüde başarabilmişlerdir."

"Metafiziğimizi Kaybetmemeliyiz"

Çanakkale'de verilen mücadelenin çok iyi bilinmesi ve algılanması gerektiğini söyleyen Özdemir Rusya'yı örnek göstererek, "Rusya metafiziğini kaybetti ve bu durumda asla Dostoyevski ya da Gogol gibi ünlü isimleri çıkaramayacak.

Bunun nedeni ise yalnızca insanların nefisleriyle düşünür hale gelmeleridir. Bu duruma gelmemek ve Çanakkale'de verilen mücadelenin değerini unutmamak için değerlerimize ve tarihimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Savaşın yalnızca Türkiye ve bölge tarihinde değil dünya tarihinde açısında da önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Özdemir, konuyla ilgili olarak Winston Churchill'in şu sözlerine yer verdi:

"Biz Çanakkale'yi geçemedik, savaş üç sene uzadı ve 8,5 milyon Avrupalı öldü. Biz Çanakkale'yi geçemedik, Rusya Komünist oldu ve 30 milyon insan öldü. Ardından Rusya Çin'i Komünist yaptı. Çin Komünist olurken 50 milyon insan öldü. Biz Çanakkale'yi geçemedik, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş güneş batmayan İngiliz İmparatorluğu'nun gücünden, Kongo Belçika'nın, Endonazya Hollanda'nın Asya ve Afrikalılar Avrupalıların gücünden ve ihtişamından şüphe eder konuma geldi.

Churchill bu sözlerle açıklıyordu bizim Çanakkale'de yaptığımız büyük mücadelenin sonuçlarını."

Tarihte atalarımızın kazandığı birçok büyük başarının olduğunu vurgulayan Özdemir, bu başarıları bilmek ve o ruhu devam ettirmek gerekliliğinin altını çizdi.

Program Tarihçi Mehmet Niyazi Özdemir'in Çanakkale Mahşeri adlı kitabını imzalamasıyla son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa İnsanlığı Tekeline Almış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement