Bakan Güllüce, Adıyaman'da Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi - Son Dakika
Güncel

Bakan Güllüce, Adıyaman'da Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi

Bakan Güllüce, Adıyaman\'da Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman’da kentsel dönüşüm yapılacak alanları gezdi, kredi faizleri ile ilgili konuştu.

16.01.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman'da kentsel dönüşüm yapılacak alanları gezdi, kredi faizleri ile ilgili konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman'daki temasları kapsamında Mara mahallesinde kentsel dönüşüm projesi uygulanacak alanda incelemede bulundu. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile birlikte gelen Güllüce, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'dan bilgi aldı. Dar ve çıkmaz sokakların bulunduğu mahallede vatandaşlarla sohbet eden İdris Güllüce, daha sonra İller Bankası tarafından yaptırılan 24 derslikli orta öğretim binasının inşaat çalışmaları hakkında bilgi aldı. Komagene Uygarlığı'nın 5 büyük kentinden biri olan Perre Antik Kent'te yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Güllüce, antik kentin tarihi hakkında da bilgi edindi.

Bakan Güllüce ve beraberindekiler daha sonra Adıyaman Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun konuşmasının ardından değerlendirmede bulunan Güllüce, faiz indirimlerinin Yeni Türkiye'nin inşasını hızlandıracağına işaret etti.

Adıyaman'ın deprem konusunda sıkıntılı olduğunu ve kentsel dönüşümün bir an evvel başlaması gerektiğini vurgulayan Bakan Güllüce, "Depremle ilgili sıkıntılı olan illerimizden birisi olan Adıyaman vizyonu, güvenliği açısından, hem de Yeni Türkiye'nin şehirlerinin Türkiye'ye yakışır şekilde dönüşmesi için çalışıyoruz. Bir an evvel kentsel dönüşüme başlamamız lazım. Başkanımızla biraz sonra toplantı yaparak, yol haritamızı belirleyeceğiz. Bunda çok çabuk bir şekilde yürümeye çalışacağız. Adıyaman birçok şey üretiyor ama bunların içerisinde en iyi ihraç ürünü Adıyaman'ın, huzur, barış, birlikte yaşama kültürüdür. Tüm dünyaya, Latin Amerika'sından Güney Afrika'sına, Avrupa'sına her yere, gelsinler, birlikte farklı inançla, farklı kültürde insanların barış, huzur içinde nasıl yaşadığını görsünler" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KREDİ FAİZİ

Bakan İdris Güllüce, kentsel dönüşüm sürecindeki kredi faizlerinin indirimi ile ilgili ise "Faiz hayatın her alanında sorun oluşturuyor. Sadece faiz, kentsel dönüşümle ilgili sorun değil. Türkiye'de enflasyonu körüklüyor. Yani dünyada faiz işe yarayan bir şey olsaydı faizi yüzde 500 yaparlardı. Bir zamanlar gecelik faiz 7 bin 500'e çıkmıştı. O zaman niye kalkınamıyordu Türkiye? Faizler aşağı indiği için Türkiye bir yerlere geldi. Yeni Türkiye yoluna girdi aşağı inerse yeni Türkiye daha hızla ilerleyecek" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Güllüce, Adıyaman'da Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement