Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'un tüm partiler için önemli olduğunu ifade ederek, "İstanbul teşkilatları her parti için en önemli teşkilatlardır.

20.03.2015 12:43

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'un tüm partiler için önemli olduğunu ifade ederek, "İstanbul teşkilatları her parti için en önemli teşkilatlardır. Motor gücüdür. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanmış olur" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş'u, İl Başkanı Selim Temurci karşıladı. Temurci ile bir süre görüşen Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, seçim hazırlığının hayırlı olmasını diledi.

Kurtulmuş, "İstanbul teşkilatları her parti için en önemli teşkilatlardır. Motor gücüdür. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanmış olur. Sadece seçmenlerinin sayısının çokluğu değil, İstanbul'daki seçim zaferi aynı zamanda İstanbul'un bir dünya kenti olması dolayısıyla da önemlidir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bazı basın yayın organlarında, 2010 KPSS'de toplu kopya çekmenin suç olmadığı yönünde yer alan haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Türkiye'nin en iyi yapabildiği işlerden biri bu merkezi sınav meselesidir. Burada belli bir tecrübe kazanılmıştır. Dolayısıyla bu tür tartışmalardan, şaibelerden bütün sınavlarımızın uzak olması, dedikoduların, haberlerin çıkarılmaması gerekir. Varsa herhangi bir yanlış bunun üstüne derhal gidilerek bunların açıklanması gerekir. Geçmişte de böyle oldu. Sınavların öncesi ve sonrasında böyle tartışmalar oldu. Sonuçta bunların üstüne gidildi ve bunlar açıklandı. Geçmiş KPSS ve başka merkezi sınavlarla ilgili bu tür şüpheler kamuoyunda maalesef hep oldu. Gönlümüz arzu eder ki ne KPSS ne YGS kalmasın. Çocuklarımız elini kolunu sallayarak istedikleri üniversitelere girsinler. Türkiye'nin şartları gösteriyor ki bizim bir müddet daha bu sınavlara ihtiyacımız var. Hepimizin çocukları bu sınavlardan geçiyor, çocuklarımızın geleceği bu sınavlar üzerinden belli oluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement