Batman'da Kuşlar ve Yabani Hayvanlar İçin Yarım Ton Yem - Son Dakika
Güncel

Batman'da Kuşlar ve Yabani Hayvanlar İçin Yarım Ton Yem

Batman\'da Kuşlar ve Yabani Hayvanlar İçin Yarım Ton Yem

Batman'da kuşlar ve yabani hayvanlar için yarım ton yem BATMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yabani hayvanlara, Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından doğaya, yarım ton buğday ve yem bırakıldı.

04.01.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da kuşlar ve yabani hayvanlar için yarım ton yem

BATMAN'da yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yabani hayvanlara, Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından doğaya, yarım ton buğday ve yem bırakıldı. Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, kar ve soğukların devam etmesi durumunda bu uygulamayı sürdüreceklerini söyledi.

Özel İdare Genel Sekreterliği, soğuk kış günlerinde, kırsalda aç kalan hayvanlara yem bırakmak için çalışma başlattı. Kırsalda yoğun kardan dolayı aç kalan yaban hayvanlarına Özel İdare Genel Sekreterliği ekiplerince yarım ton yem bırakıldı.

Beşiri, Hasankeyf, Sason, Gercüş ve Kozluk ilçelerinde karla mücadele ekiplerinin yer yer kapanan köy yolları açma çalışmaları sırasında, alanlara buğday ile yem bırakıldığını belirten Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Karla mücadele çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırdık. Yol açma çalışmaları yapan arkadaşlarımız bir yandan da aç kalan yaban hayvanlarımızın da ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Hayat kurtarmak deyince, sadece insan hayatı değil elbette. Hayvanların hayatı da bizler için önemli. Kış boyunca doğada bulunan hayvanların da beslenmeyle ilgili sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kış boyunca doğada yaşayan hayvanlar için bu tarz çalışmalarımız devam edecek. Ulaşımın güç olduğu bölgelerde doğada yaşayan hayvanların da beslenmesine yardımcı olmak için karla mücadele ekiplerimiz bir taraftan yolları açıyor, bir taraftan da aç hayvanları doğada tutmaya çalışıyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Kuşlar ve Yabani Hayvanlar İçin Yarım Ton Yem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement