Batman'da Petrol İşçileri, İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Batman'da Petrol İşçileri, İş Bıraktı

Batman\'da Petrol İşçileri, İş Bıraktı

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde bulunan Şelmo Petrol Sahası'nda çalışan 56 işçi, işverenle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün itibariyle iş bıraktı.

02.01.2012 16:55

Batman'ın Kozluk İlçesi'nde bulunan Şelmo Petrol Sahası'nda çalışan 56 işçi, işverenle yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine bugün itibariyle iş bıraktı.

Amerika'nın en zengin petrol şirketlerinden Trans Atlantik şirketinin Türkiye'deki taşeronu Temi Şirketi'nin işlettiği Şelmo Petrol Sahas'nda çalışan 56 işçi bu sabah iş bırakma eylemine başladı. İşçileri sözleşme dönemi nedeniyle işçi ile işveren arasında çıkan anlaşmazlık nedeniyle iş bırakma eylemine başlayan işçiler, 'Direne direne kazanacağız' sloganı atarak, petrol sahasında kısa bir yürüyüş yaptı.

Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, sendika yöneticileriyle işçileri ziyaret ederek destek verdi. İşçiler adına yetkisiz bir sendika olarak sözleşme masasına oturmayacaklarını belirten Başkan Tekik, Burada çalışan işçilerin tümü üyemizdir. Ama Şelmo Şirketi Trans Atlantik, İstanbul'daki müdürlüklerinde son 2 yıl içinde 65 büro elamanını işe aldı. Aynı işyeri numarası olduğu ve yeni alınan işçiler sendika üyesi olmadığından dolayı burada bir yetki sorunu doğuyor. Tabi son aylarda bu sorunu işverenle 7 kez görüştük ve biz yetkisiz sözleşmeye oturmayacağımızı belirttik. Yetkiyi almadan sözleşme yapmayacağız. İstanbul'da alınan işçilerden 25'i geçici olarak sendikalı olmasını istedim ve yetkiyle sözleşme masasına oturmak istediğimizi söyledik. Ama işveren bunu kabul etmedi dedi.

Şelmo sahasının günlük 2 bin 800 varil petrol ürettiğini belirten Başkan Tekik, işverenin tekliflerini kabul etmemesi üzerine işçileri koruma adına eylem gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi

İşveren bu teklifi kabul etmeyince, burada çalışan sendikalı 56 işçi arkadaşlarımız, geleceğini ve ekmeğini koruma altına almak için bir eylem gerçekleştiriyor. Bu onların en meşre ve doğal hakkıdır. Yasalar her ne kadar petrol sektöründe grev yasağı getirmişse bile işçi arkadaşlarımız hem ekmeklerini ve geleceklerini koruma altına almak adına kendi inisiyatifleriyle aldığı bir karardır. Artık biz bile şube olarak devreye girsek, bizi de dinlemeyebilirler. Bu iş bırakma eylemi aylarca da sürebilir. Tabi bu üretimde kayba neden olacak. İşveren en kısa sürede sendika ile masaya oturmasını diliyoruz. İşçi arkadaşlarımız kendi işleriyle ilgili bir kaygıya kapılmasınlar. Bizim kararlığımız sürdüğü müddetçe işler bizim lehimize dönecektir. Bu eyleminiz kaç gün sürecekse bizlerde sizinleyiz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Petrol İşçileri, İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement