BBP'li Şenliler: Evren'in İhtilal Yapmasının Nedeni, Kıbrıs Çıkartmasıdır - Son Dakika
Güncel

BBP'li Şenliler: Evren'in İhtilal Yapmasının Nedeni, Kıbrıs Çıkartmasıdır

BBP\'li Şenliler: Evren\'in İhtilal Yapmasının Nedeni, Kıbrıs Çıkartmasıdır

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, "Kenan Evren'in 12 Eylül ihtilalini yapmasının nedeni, 1974 Kıbrıs çıkartmasıdır.

12.05.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, " Kenan Evren'in 12 Eylül ihtilalini yapmasının nedeni, 1974 Kıbrıs çıkartmasıdır. ABD ve İngiltere'ye rağmen Kıbrıs'a çıkartma yapan sivil irade, askeri darbe ile yönetimden alındı" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Ankara milletvekili adayı Ayla Şan ile birlikte, Ankara'nın Kazan İlçesi'nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretin ardından basın mesuplarının sorularını yanıtlayan Şenliler, bugünkü kutuplaşmanın, 12 Eylül öncesinden daha fazla olduğunu söyledi. Şenliler, "Allah muhafaza çok tehlikeli bir yere gidiyor Türkiye. Onun için birleştirici, bütünleştirici olalım" dedi.

Kenan Evren'in ölümüyle ilgili soru üzerine Şenliler, şunları söyledi:

"Ben 12 Eylül döneminde acı çekmiş bir adamın. Her türlü iskencelere maruz kalmış bir insanım. Bunun müsebbibi de Kenan Evren'dir. 12 Eylül ihtilali, gladyonun, NATO'nun uzantılarının, Türkiye'deki siyasi iradeyi dizayn etmek, belli bir noktaya getirmek için yaptığı operasyondan başka bir şey değil. Türkiye'de hiçbir askeri müdahalenin NATO'nun ve Amerika'nın izni ve müdahalesi olmadan yapılması mümkün değil. İhtilalinin kaynağı, dayanağı 1974 Kıbrıs harekatıdır. Ecevit Hükümeti'nin Amerika'nın 'Dur çıkma oraya' demesine rağmen Türk askeri oraya çıktı. Askerimiz uluslararası haklarını kullandı. İngiltere de garantördü, 'Gel birlikte çıkalım' dedik, kabul etmedi. Ondan sonra kıyamet koptu, Türkiye'ye karşı değişik ambargolar uygulandı. ABD ve İngiltere'ye rağmen Kıbrıs'a çıkartma yapan sivil irade, darbe ile yönetimden alındı." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BBP'li Şenliler: Evren'in İhtilal Yapmasının Nedeni, Kıbrıs Çıkartmasıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement