Beypazarı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Ankara'nın Kızılcahamam, Beypazarı, Yenimahalle ve Çubuk ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törenlerle kutlandı.

29.10.2017 17:42

Ankara'nın Kızılcahamam, Beypazarı, Yenimahalle ve Çubuk ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, törenlerle kutlandı.

Kızılcahamam ilçesindeki kutlamalar İlçe Kaymakamlığında düzenlenen tebrikat töreniyle başladı.

Kutlamalar daha sonra havanın yağmurlu olması sebebiyle Kızılcahamam Rıza Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen törenle sürdü.

Törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları oynadı.

Tören, çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesinin ardından öğrenci bando takımının düzenlediği geçit töreniyle sona erdi.

Beypazarı

Beypazarı ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, hava koşulları nedeniyle Beypazarı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törende, Kaymakam Kadir Ekinci ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, törene katılan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Ekinci, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının 94. yıl dönümünü millet olarak, birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlamanın haklı gurunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Törende daha sonra öğrenciler halk oyunları gösterileri sundu, şiirler okudu.

Törene, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı Alp Giray Yapar, Askerlik Şube Başkanı Aydın Yürek, Jandarma Komutanı Üsteğmen Nurullah Erdoğan, Emniyet Müdürü Hüseyin Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tümür ve daire amirleri de katıldı.

Yenimahalle

Yenimahalle'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Belediye Başkanı Fethi Yaşar, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin, demokrasi, özgürlük, laiklik, devrimcilik, kadın erkek eşitliği, eşit yurttaşlık demak olduğunu ifade ederek, cumhuriyet kutlamalarını gelecek kuşaklara aktarmak gerektiğini, bunun herkesin asli vazifesi olduğunu belirtti.

Gölbaşı

Gölbaşı ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin ilanının, Türk tarihinin dönüm noktası ve Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ve modern bir milli devlet olma yolundaki kararlılığının göstergesi olduğunu belirtti.

Türk milletinin, milli mücadele döneminde olduğu gibi 15 Temmuz'da da aynı kararlılıkla mücadele ettiğini dile getiren Bilgihan, "Türk milleti, vatan, bayrak ve istiklali söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan ölüme atlayabileceğini tüm dünyaya göstermiştir." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Törene, Belediye Başkanı Fatih Duruay, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Jandarma Komutanı Murat Kuyucu, İlçe Emniyet Müdürü İmdat Gökmen, belediye meclisi üyeleri ve siyasi parti temsilicileri katıldı.

Beypazarı\'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement