Bursa'da Gıda Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Gıda Zirvesi

Bursa\'da Gıda Zirvesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Uludağ Üniversitesi ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ’Bursa Uluslararası Gıda Kongresi’ için geri sayım başladı.

17.09.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Uludağ Üniversitesi ile Tarım İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Bursa Uluslararası Gıda Kongresi' için geri sayım başladı.

BTSO'da yapılan basın toplantısında, 26-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi hakkında bilgi verildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, gıda kongresinin Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine katkı sağlayacağını ifade etti. Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümünde zirai milli gelir büyüklüğünün 150 milyar dolar olarak hedeflendiğini belirten Onur, "Tarımda ilk 5 içerisinde yer almak istiyoruz. Bunu sağlayabilmek için de vasıflı nüfusun yanında kamunun ve özel sektörün Ar-Ge'ye daha fazla kaynak ayırmasını sağlamamız lazım. Büyümenin anahtarı için her adımda inovasyonu kültürümüzün bir parçası haline getirmeliyiz" dedi.

Gıda güvenliğinin sağlanmasının toplumun yeterli ve dengeli beslenmesi, ürün kalitesinin teminat altına alınması ve tüketici haklarının korunması için şart olduğunu ifade eden Onur, "Türkiye'nin ekolojik avantajlarından kaynaklanan ürün çeşitliliği ve kalitesini ekonomik anlamda değerlendirmesi için işleme, ambalajlama, muhafaza etme ile gıda kalite ve kalite yönetim sistemlerinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına ihtiyaç vardır" diye konuştu.

ÜRETİMİN YÜZDE 58'İ GÜNEY MARMARA'DAN

BTSO 12. Meslek Komitesi Başkanı ve Gıda Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ise, Türkiye'deki gıda üretiminin yüzde 58'inin Güney Marmara'da gerçekleştiğini söyledi. Bursa'nın gıda üretiminde önemli bir merkez olduğunu ifade eden Yıldız, kongrenin sektördeki bilinci artıracağını kaydetti.

Toplantıya Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, BTSO Meclis ve 12. Meslek Komitesi Üyesi ile Kongre Düzenleme Kurulu'ndan Burhan Sayılgan da katıldı.

SEKTÖRÜN KALBİ BURSA'DA ATACAK

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 26-27 Eylül tarihlerinde yapılması planlanan Bursa 3. Uluslararası Gıda Kongresi, 2 gün boyunca 'Güvenilir Gıda Stratejileri' temasıyla gerçekleştirilecek. Kongrede "İleri Gıda Teknolojileri ve Gıda Biliminde İnovasyon, Türk Gıda Sanayisinin Global Vizyonu, Gıda Sektöründe Sürdürülebilirlik, Beslenme ve Tüketici Sağlığına Yönelik Yeni Eğilimler, Fonksiyonel Gıdalar, Kalite Faktörü ve Haksız Rekabete Etkileri" konuları uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Gıda Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement