Castrol Ford Team Türkiye, 2 Çeker Kupası'nı Kazandı - Son Dakika
Güncel

Castrol Ford Team Türkiye, 2 Çeker Kupası'nı Kazandı

Castrol Ford Team Türkiye, 2 Çeker Kupası\'nı Kazandı

Castrol Ford Team Türkiye, 2 Çeker Kupası'nı evine götürmeye hak kazandı.

07.11.2014 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Castrol Ford Team Türkiye, 2 Çeker Kupası'nı evine götürmeye hak kazandı.

Castrol Ford Team Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, 2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son yarışı olan Kuzey Kıbrıs rallisinde rakiplerine karşı "İki Çeker" ikincisi olmayı başaran Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi, "2014 Türkiye Ralli 2 Çeker Kupası Şampiyonu" unvanını elde etti.

Bu sonuçla Castrol Ford Team Türkiye, hem takımlar hem de pilotlar klasmanında şampiyon olma başarısına ek olarak "2 Çeker Kupası" şampiyonluğunu da ekleyerek bir sezonda "hat-trick" yapma başarısı gösterdi.  Buğra Banaz-Burak Erdener ikilisi, 2014 sezonunda Ford Fiesta R2'siyle şampiyona klasmanında aynı zamanda 44,7 puan toplayarak sezonu 10. sırada tamamlama başarısını gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, takım olarak ilk günden bu yana pilotları Türk motor sporlarına kazandırmak için çaba sarf ettiklerini ve çok önemli isimleri kazandırdıklarını mutlu olduklarını ifade etti.

Bostancı açıklamasında şunları kaydetti:

"Castrol Ford Team Türkiye adına bu sezon şampiyon olan Murat Bostancı ve şampiyona üçüncüsü Orhan Avcıoğlu bizim kendi yetiştirdiğimiz pilotlardır. Bununla birlikte sezonu ikinci sırada tamamlayan Yağız Avcı'da yine eski bir Castrol Ford Team Türkiye pilotudur. Burak Çukurova ve Emre Yurdakul gibi daha pek çok önemli isimlerin zamanında yer aldığı Castrol Ford Team Türkiye, ülkemize yeni ralli pilotları kazandırma konusunda önemli bir misyona sahip olduğu için adeta 'şampiyonlar yurdu' olarak anılmaktadır. 21 yaşındaki genç pilotumuz Buğra Banaz'ın elde ettiği şampiyonluk, kendisinin gelecek yıllarda gerçekleştirmesini hedeflediğimiz daha büyük başarıların habercisidir. Elbette Buğra Banaz'ın bu başarılı sonucu elde etmesindeki en önemli etkenlerden birisi de co-pilotu Burak Erdener'in tecrübesi ve Buğra'yı doğru bir şekilde yönlendirmesidir. 2014 sezonunu Castrol Ford Team Türkiye olarak 3 şampiyonluk ile tamamladık, gelecek sene ise başarılarımızı bir üst seviyeye çıkartmayı hedefliyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Castrol Ford Team Türkiye, 2 Çeker Kupası'nı Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement