Çavuşoğlu, Malezya'da - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, Malezya'da

KUALA Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Doğu Asya Ülkeleri İşbirliği Örgütü (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak için geldiği Malezya'da Pakistan, Myanmar ve Filipinli mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

04.08.2015 15:09

KUALA Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Doğu Asya Ülkeleri İşbirliği Örgütü (ASEAN) 48. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak için geldiği Malezya'da Pakistan, Myanmar ve Filipinli mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, ASEAN 48. Dışişleri Bakanları Toplantısına katılmak için geldiği Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in Ulusal Güvenlik ve Dışişleri Danışmanı Sertaj Aziz ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede Afganistan'daki son gelişmeler ve DAEŞ ile mücadele konusunun gündeme geldiği belirtildi.

Çavuşoğlu'nun THY'nin Pakistan'a yönelik uçuş seferlerinin artırmış olmasının iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere de olumlu yansıyacağına vurgu yaparak, Yemen başta olmak üzere diğer bölgesel konular, askeri ve enerji işbirliği konularında da istişarelerde bulunduğu ifade edildi.

THY uçuşlarının artırılması

Çavuşoğlu, Filipinler Dışişleri Bakanı Albert del Rosario ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede DAEŞ terör örgütüyle mücadele, ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantılarının önemi, THY'nin uçuşlarının arttırılmasının ekonomik ilişkilere getireceği katkılar, işbirliği yapılabilecek diğer alanlar konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Ayrıca, TİKA'nın bölgede ve Filipinler'de yapacağı yardım ve katkıların da gündeme geldiği ifade edildi.

Kaynaklar, Çavuşoğlu'nun Myanmar Dışişleri Bakanı Wunna Maung Lwin ile yaptığı görüşmesinde ise Rohingya Müslümanları ile ilgili olarak görüştüğü belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, Malezya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement