Diyarbakır Dalgıç Ekibi Siirt'te - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Dalgıç Ekibi Siirt'te

Diyarbakır Dalgıç Ekibi Siirt\'te

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma Ekibi, Şeval Parlakuşer'i aramak için Siirt'e gitti.

25.08.2014 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Sualtı Arama Kurtarma Ekibi, Siirt'te Botan Çayı üzerinde kurulu baraj kapaklarının açılması sonucu kayıp olan 11-12 yaşındaki Şeval Parlakuşer'i aramak için Siirt'e gitti.

Siirt merkeze bağlı Kayaboğaz (Xerte) köyü yakınlarında bulunan Çelik mevkiindeki Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapaklarının açılması sonucu suya kapılanları, ailelerle birlikte yüzlerce Siirtli gece karanlığına rağmen aramaya devam etti.

Kayaboğaz (Xerte) köyü ile Sağlarca (Billoris) köyü arasında bulunan 10 kilometrelik alanda arama çalışmaları yapıldı. Arama çalışmalarına AFAD, Siirt Belediyesi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve jandarma katıldı.

Baraj kapaklarının yeniden kapatılması ve suların azalmasıyla birlikte Semanur Parlaküşer (8), Betül Parlaküşer (8), Osman Parlaküşer, Fikret Tente ve Ahmet Tente'nin cansız bedenleri sabaha karşı su kenarlarındaki çalılıklara takılı olarak bulundu. Siirt Belediyesi'nin talebi üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 5 kişilik Sualtı Arama Kurtarma Ekibi bu sabah Siirt'e gitti. Dalgıç ekibi Botan Çayı üzerinde kayıp olan 11-12 yaşındaki Şeval Parlaküşer'i arıyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır Dalgıç Ekibi Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement