Engelliler Adıyaman'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Engelliler Adıyaman'da Buluştu

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Tarafından Bu Yıl 7.'si Düzenlenen 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' Etkinlikleri Çerçevesinde Türkiye ve Yurt Dışından Çok Sayıda Engelli Adıyaman'da Buluştu.

16.05.2008 18:15

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' etkinlikleri çerçevesinde Türkiye ve yurt dışından çok sayıda engelli Adıyaman'da buluştu.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü'nün bu yıl 7.'sını düzenlediği 'Engelliler ile Nemrut'a Tırmanıyoruz' etkinliği, 'Engellilerle Sevgi Yürüyüşü' ile başladı. Mimar Sinan Kültür Parkı önünden başlayan sevgi yürüyüşüne Türkiye'nin değişik illerinden gelen görme, ortopedik ve zihinsel engellilerin yanı sıra yurt dışından gelen engelliler de katıldı. Rotary Kulübü geçmiş dönem Guvernörü Aydın Pelin, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sadık Köroğlu'nun da katıldığı yürüyüşe 17 ilden çok sayıda engelli katıldı. Sümer Meydanı'nda engelliler arasında yarış düzenlendi. Tekerlekli sandalyelerle yarışan engelliler dereceye girebilmek için mücadele etti. Elli metre mesafeli yarış sonrasında yarışmacılarda yürüyüşe katıldı. Yürüyüş Demokrasi Parkı'nda sona erdi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen törende engellilere tekerlekli sandalye dağıtımı yapılırken çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları verildi. Çetinkaya Sanat Atölyesi'nden 12 ressam engelli insanlara katkı sağlamak için resim yaptı. Vali Vekili Ümit Şeref Kayacan'da buradaki etkinliğe katıldı. Rotary Kulübü geçmiş dönem Guvernörü Aydın Pelin, Rotary Kulüplerinin iyi şeyler yaptığına dikkat çekerek, "Özürlü insanlarda özürsüz insanlar gibi yaşama hakkına ve onların yaptığı her şeyi yapma imkanına sahiptir. Bunu ispat etmek için özürlüleri 7. kez Nemrut Dağı'na çıkartıyoruz. Sağlam insanlar Nemrut Dağı'na çıktığında çok önemli bir şey yaptığına inanıyor. Özürlünün çıkması çok daha önemli ve hayata bağlılığını gösteriyor" dedi.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sadık Köroğlu, engellilerin Nemrut Dağı'na tırmanmanın heyecanını yaşadığını belirterek, Nemrut Dağı'na çıkmanın engelliler için hayal olduğunu ve bu hayali gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bulgaristan'dan gelen engelli Kalima Stamceva ise Bulgaristan'da da engellilerin günlük yaşamlarında sıkıntı çektiklerini fakat engellilerin üniversitelerde okuyarak iş sahibi olduklarını belirterek, iş hayatına atıldıklarının altını çizdi.

(KB-OÇ-HE-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler Adıyaman'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement